[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
S888主要都係睇暑假有冇事
不過就算S21U過熱最多咪降頻, 應該唔會重演S810事件
Compact 唔係21:9
唔想ios
同埋想要3.5mm jack
SD card slot(?)

佢肯出嘅話就好完美咁中曬我想要嘅嘢
你點肯定Compact 唔係21:9?
以前PREMIUM都係16:9啦, 現在呢?
XPERIA 10 III都行21:9
諗唔到點解就算有Compact會唔係21:9
SONY最喜歡統一標準規格
咁真係21:9都無咁大所謂嘅
之前話都係5.5"啦
唉俾多個option都好啦
其實點解唔諗下XPERIA 5 II ??
係咪絲打手太細?
近年哩部例外唔係21:9
https://xperia.sony.jp/xperia/ace/
日本特供機唔同啦~
特供機網絡商可能對規格有要求

21U長時間負載得分一半多啲效能
其實最緊要唔好過熱彈APP, 最緊要唔好燒底板, 限制效能換取溫度, 一般使用好少會長時間高負載

我覺得S888如果大中核行番2.0GHZ會改善好多, 又未至於去到疾APP影響體驗, 一般使用者唔會點理CPU行緊幾多
10ii係 21:9我估係因為佢始終6寸芒
如果要出5.5 甚至5寸芒,但係堅持21:9,
假設邊框保持現有水準,咁部機就可能5.8-6.3mm闊
呢個闊度係番到3.5寸時代
show埋S865幾多分先啦
隔離個兩部唔係S888?
有冇S21/S21+數據?
我淨係知隔離po都屌S21U散熱/效能差過S21/+
一日未親身用部機/粒U都唔會盲目用啲review打飛機
當iPhone 12 mini 都hi野既時間
國際市場可能唔會出細過6寸既機
細mon嘅代價係細電、散熱物料少、鏡頭差啲
唔係個個都接受到
compact本來就唔係大眾機
即係當年啲compact 除左用番8xx u 其他野都係降左級
如果冇compact會考慮
以sony過往個散熱已經睇到結果
XPERIA 5 II咁細機身用到3鏡, 有3.5MM, 有SD, 有4000MAH電已經交足功課

如果出番單鏡COMPACT又會唔會有人買呢?
對於xperia嚟講,寸數唔係最主要,
主要係21:9下個橫向display不可用咁濟
4.7 16:9嘅se2 橫向display都有5.9cm 呢個應該係可用極限 同5II一樣
5寸21:9 呢個數字會係5.0 分分鐘連打字都打唔到

5寸同21:9 二者不可兼顧
其實我一直以為大家都知細機會有呢啲先天缺陷
點知要Apple出咗12 mini大家先開始狂屌呢啲問題
Z5咩來?Pro咩來?
左ace 右xz1
其實xz1 個比例同size 啱啱好
太細
可能佢想出番XPERIA XZ1 COMPACT果種SIZE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞