[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
detect到應該即時解到,唔需要等2-3秒先著mon
咁我部嘢唔正常呀嘛
拎去換
著mon都要2-3秒好唔正常
呢句太打手feel
不過上年1ii 發佈我都係睇住live

希望罪大今年生生性性
咁你咪當我打手
做咗十幾廿年
用罪大就係信仰之考驗

收唔收到風10iii 用690定7xx
本身我都信係690
但聽聞罪大會出一部8一部7一部6
咁我就唔知
dllm 又要過資料
仲要痴mon 貼。。。
一炮三響咁膠興
試下重設左先

重設完試左個power制同指紋先
backup跟住洗機啦
我部5ii都試過
我直接試埋無指紋無密碼都會有delay
好。。。。。。
係咪直接用佢system backup都基本上ok
因為好似signal 呢d都幾麻煩要機過機
SIGNAL有得BACKUP FILE去SD CARD
我自己只用GOOLGE SYNC 電話薄, CHROME BOOKMARKS
相又放係SD CARD, WHATSAPP BACKUP上GOOGLE DRIVE
其他野手動BACKUP, APP手動裝過
所以我用咁多年電話都冇咩問題出現
希望1 iii 好似ipad pro 加個ProMotion 好過120Hz 4K chur晒的電
有少少期待今年嘅1仔,想買部同S20雙修
ProMotion唔係=120HZ咩??

1 III應該好大機會行4K60HZ, 2K120HZ比你選用
ProMotion : 更新頻率自動適應技術
24Hz - 120Hz
咪即係同LTPO差不多, SAMSUNG已經用緊
希望1 III會有, 因為個MON都係SAMSUNG DISPLAY提供
三叔已經做到2K adaptive refresh rate
相信Sony都會跟,唔會lock死120hz
如果今次舊電去到4500mah或以上都頂到
如果省到電, SONY好大機會跟
不過唔知SONY會唔會因為想用少D電行1080P adaptive refresh rate
原生1080p+high refresh rate我諗都係比5仔
畢竟1仔個mon大,上2k合理
XPERIA 1 III 2K adaptive refresh rate
XPERIA 5 III FHD adaptive refresh rate
電我覺得應該有4500MAH, SONY好興一級一級上
充電可能得由18W上到25W
我覺得今代好難做到好輕好薄
又要加強返個散熱,舊電又要加大
係CPU上做手腳囉, 其實可以, 限制CPU最高速度就可以控制熱量, 不過跑分就會差D, S888如果行大核行2GHZ, 中核行2GHZ, GPU又降少少頻, 可能OK, 不過咁不如行S870

如果用S870加大電可能仲好~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞