[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
管理層、設計team都換哂啦
所以我諗佢一日唔加大尺寸,我都好難轉返用 Xperia 1 系列,6.5 吋用足三代,真係得 Sony 呢個 brand 係咁唔進取 (除咗價錢)
大機真係好好用,睇片又爽啲
我諗如果 Sony 之後唔再出電話,都係因為四個字,「六點五吋」,尺寸真係局限咗任何可能性
都未轉新模知咩事喇
快啲1 III啦
呢期開始手痕想買嘢
我今年個Android quota未用
聽歌用
想要磨砂白
依家我啲tech嘢除咗部小黑磚係黑色同埋1 II係紫之外
全部都係銀/白色
其實21:9 4k 片解像度就係xperia個個
唔可以話假
仲有IV
再係 6.5 吋就真係留返畀你哋玩
今日去胃信撚下s21u
個size真係不了
我撚返我自己部 Xperia 1,個 size 真係不了
我都講過21:9限死左6.5",Sony已經被21:9限死左,再加大就再長,變超級搖控

就算行20:9去到6.8"-6.9"已經係極限,再大只有Foldable
超級遙控就係 Sony 機近年最 iconic 嘅一樣嘢,點解唔將呢個特色發揚光「大」
但係S21U真係太bulk
個人prefer S21/+
巴打你知啦,佢仲有額頭同下巴
長度同 Xperia 1 II 接近,差 <1mm,只係闊啲啫

同埋機身唔平衡

手機死穴嚟
我自己渣過實機覺得唔算重,以咁既鏡頭規格同電量我自己可接受

女仔就真係建議S21算
另一個角度睇,Sony 唔敢進取係因為技術不足,控制唔到加大尺寸後嘅重量,所以死守 6.5 吋
邊間廠做到輕、電大、手感好、型仔?
有陣時我寧願犧牲內部都唔好搞鳩設計
仲有1日,等睇發佈會
用手機係長揸、長袋
我拎上手幾分鐘已經覺得唔對路
S21好好多
你個airpods max btw一樣想要磨砂白
畀個建議Sony

係Xperia An11 Power Menu Control到內置TV SlideView遙控同Sony Headphone Control

成件事好One Sony
其實用得10ii真係唔會點理hardware 吧?
講spec 三叔贏曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞