[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔可以咁講
中階機係唔追高性能
唔代表可以忽視基本性能
所以 Sony 咪搞到上年先夠膽上 4,000mAh,Sony 慳電技術點好都唔夠電大嚟
不過講到尾,點都要屌返個 8MP 泛焦前鏡,呢樣係咪犧牲內部都唔好搞鳩設計嘅產物,仲要維持三代
一般用都還可以
之前拎黎做主機,1ii係士啤機
之前佢真係忽㗎,Xperia 10 / 10 Plus 用 S630 / S636
咁未出都唔可以講定嘅 明明第一個leak已經係話有好啲嘅前鏡
1III呢個spec有佢獨特嘅賣點
開價唔離譜係可以幾吸引
大家睇個leak圖
發唔發現個UI好似唔同咗
個時間放咗左上角
大家記唔記得小弟一年前做過啲咩
Leak 嘅嘢,未到最後一刻都可以縮手嘅
但當年好多人因為咁揀LG
就咁加都好勁
1 III將會同1 II原價相同
疑似規格整合

Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈
https://lih.kg/sNcyAxX
#339 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

更新記錄 (2021-4-13)

1 II XQ-AT52 / 5 II XQ-AS72
原廠最新版本 58.1.A.5.55 (3月)

58.1.A.3.87 (2月) - 2020/03/12,落後1版
更新內容: Fix AOD bug

10 II XQ-AU52
原廠最新版本 59.1.A.2.62 (4月)

58.1.A.3.87 (2月) - 2020/03/12,落後1版
更新內容: Android 11

1 J9110 / 5 J9210
原廠最新版本 55.2.A.4.47 (3月)

55.1.A.12.28 (12月) - 2020/12/23,落後3版
更新內容: -

XZ2系 / XZ3 H9493
原廠最新版本 52.1.A.3.137 (11月)

52.1.A.3.92 (9月),落後1版
更新內容: -
開定畀 Xperia 5 III
話時話你宜家揸緊邊部?
我用緊 S21 Ultra,對上兩部係 Note20 Ultra 同 S20 Ultra,再對上一部就係 Xperia 1
本身用開 IOS, 公司俾錢出多部機我用 samsung s21 同 xperia 1 II 同 5III 點揀好? 公司出俾我都係當玩具用 純粹有budget係到
等 Xperia 1 III
等唔切 筆錢要洗左佢 部機用兩年歸我
得呢三部揀?去衛訊買部二手收得最值錢嘅,到時去返衛訊 trade Xperia 1 III
又得唔得呢
10iii 6吋機做到4500電咁多
你部機真係超級保值, 衛訊回收價極高, 呢點XPERIA真係做唔到
補千幾蚊就可以轉機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞