[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
仲有 Navy WH-1000xm4

不過我配 B&O 多 d
wh咪一早出咗
有新色
哦.. 白色個隻
深藍色
即係白同藍都有?
因為宜家得黑同銀
不過我對WH冇興趣
佢改少d bug就有好多新客啦
即係我覺得sony已經無令其他廠配合個4k mon,連自己野都唔 support,我身為用家唔開心姐
SONY係電話界冇話事權, 冇其他廠跟佢出21:9同4K
就算BRAVIA電視現在排頭三, SONY都唔敢唔跟市場走, 佢大可以出21:9 BRAVIA電視, 如果佢有能力訂下標準就可以
另外個21:9 4K佢係預你睇電影, 大可以話唔關影片事, 咁樣諗巴打可能舒服D
雖然NETLFIX都係冇比電話播21:9 4K
講起標準,以前Sony為Android貢獻好多嘢,可惜人才走哂
Spigen已經準備出1iii手機套
感覺今次1iii配件都幾多下
HTC開國功臣添, 第一部ANDROID冇記錯都係佢出, HTC DREAM
以成歷史啦...宜家新機發佈
真係得Sony畀到期待感我
支那機太濫唔提
三星唔發佈都估到八九成,設計通常唔靚
iPhone... 前面九成時間都唔係講iPhone,又冇咩新意
或者呢個都係其中一個因素令我繼續用Sony
SONY發佈會都OK既, 如果佢唔一味抄舊野死吹番炒, 我最怕佢成日提果D 24BIT HI-RES, DSEE果D, 不如直接加粒DAC, 勝過千言萬語
其實有相應嘅服務同硬件配合係冇問題,360RA咁正但到宜家都仲未熱得起就係因為冇咩服務配合到

DSEE Ultimate但淨係有線耳機有用,又冇DAC

2019到宜家唯二最好用嘅技術應該係「Creator Mode+D65」同埋「Photo Pro」
1iii大機會有Pro咁嘅散熱
希望啦
Sony 係咪無曬啲短身機
去左兇宅撚機,部部都咁長身
利申XZ1用左三年半想換機
以後都唔會再有
你都搵唔到有一間廠仲出16:9 mon
咁18:9-19:9其實都只係冇上下額嘅16:9嚟嘅
用慣21:9再睇返18:9/19:9 mon都覺得有啲闊
返唔到轉頭
但都有好多人話Sony機係遙控
個人係想19-20:9嘅
買咗xperia 5ii唔夠10日,發現在鎖機後,double tap唔太得
如果鎖機後以指紋感應,部機會震(應該unlock咗),不過要等幾秒個mon先會著,著咗mon先快解到鎖,有冇人有類似情況,求供解決方法

小弟部xperia 5ii 已更新至最新software 以及已嘗試多次reboot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞