手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(12) 1.5周年活動 但鋪頭出唔返UR券

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
次次獎勵一到Driver ticket就仆哂街
你可以等埋ACP,咁啱抽中士多啤梨冬甩嘅話,你就可以只用一張UR翼券就到士多啤梨冬甩到lv4
咁就左上右上都用到
(左上隻N翼你未LV6嘅話)

其實兩隻都係好嘢嚟,都值得升
如果兩隻都唔升/升唔到,你用住隻coin翼先
個PIN漏咗

預計下星期RANK CUP
瓦路易吉盃,預計本星期六(2021年3月27日)公佈
不過精選都幾唔齊但課金PACK暫時全齊得Waluigi Cup
RMX有Metal Mario/Wedding Peach
東京有Cat Toad/將會有偷天兔
日落荒野/X有黑Yoshi
彈珠台有派錢Mario
YoshiX賽道有紅Yoshi

坦白講
隻野對我係0作用
但對F2P/新手都叫做有用既
但東京4下次翻出都唔知係幾時
隻藍Yoshi越睇越似中毒咁
啱啱先睇倒隻角同車都係因為Lv6先用得
真係好好彩

一次10抽但我左下右上都仲係冇人
右上:請稍移玉步到課金pack/等special pipe博sunshine Mario
但要確保你有返咁上下紅寶石同運氣
左下:抽啦 我都冇人
Royal Raceway R/T應該係新賽道?
左下仲可以搏All-clear pipe Cat Peach
不過機率就
如果我依加cut gp
今個tour未攞嘅gp禮物會唔會即刻冇得攞
定係由下個tour先開始冇gp禮物?
如果一係升紅Yoshi 一係升綠Yoshi
係咪應該升紅Yoshi?
20抽 中咗白Yoshi
收手
今季啲水管同商店好孤寒,有120粒石儲咗都唔想抽
我個Tier shop連續3個禮拜都冇UR劵
又俾老任撚
有無人可以講解下例如今次
Yoshi Cup左下角嘅N64 Peach Circuit RX
咁Yoshi係兩個道具無問題 因為今次係Yoshi Cup
Peach兩個道具都無問題 因為佢就係Peach Circuit RX兩個道具
但點解黃藍Cathrine都係兩個道具嘅?
黃色Cathrine得Peach Circuit係兩個道具 但suppose無RX就係唔同course嚟?
藍色Cathrine直頭無任何Peach Circuit添
一CUT咗GP就會攞唔到未攞嘅gp禮物
所以要趁GP未到期,用星星券一次過拎晒禮物先
另外可以先用加速券,打晒所有未開放的CUP先,咁就可以用少d星星券
因為黃藍Cathrine係下期pick up (即係水管2的精選)
水管2 的精選,會於所有CUP的第3條賽道升一個tier
水管1 的精選就係所有CUP的第2條賽道升一個tier

你click入水管banner,就有寫到上面的資料
同埋所有黃金挑戰都要CUT GP前解晒同拎埋先
唔google都唔知原來Birdo都叫Cathrine

唔止黃藍,粉紅同黑Birdo都係嗰關1道具

嗰幾隻Birdo係因為係week2精選
而嗰關係第3條賽道(即左下)
所以由1道具變上一級變2道具
(一般所有week2精選都會喺所有盃第3條賽道升1個tier,就係例如1道具變2道具,2道具變3道具)

Week1精選就會係所有盃第2條賽道(右上)升1個tier

綠Yoshi都有2道具嘅原因都係類似,你講得啱,因為係Yoshi Cup,嗰個盃3條賽道,都會升1個tier(你會見右上綠Yoshi都係2道具)
Sunshine要lv3先用到右上
Royal Raceway RX同冬甩2RX老任會當新賽道

上次Yoshi Tour好似又係冬甩RX當新賽道
其實就視乎需要

下面就唔講Yoshi Circuit N/RX,兩隻都有
RX應該用PGP就最好

講d比較現實d可能會有嘅替代品

綠Yoshi:
GCN Yoshi Circuit X:冇乜替代品(其他UR你應該都唔高Lv) / lv6嘅Peachette
3DS 岩岩山:DK / Waluigi
RMX 朱古力島1X:陽光Mario / 普通Daisy
(Lv3) N64冰天雪地RX:粉紅Birdo / Ice Mario
(Lv6) GCN 龍龍叢林R:金帽龜、Peachette、馬騮

紅Yoshi:
GCN 龍龍叢林RX:lv6 聖誕Bowser / Roy / 粉紅Birdo
3DS 岩岩山X:lv6 枯骨Bowser / 普通Toad
3DS 黛西公主丘陵RX:黑Yoshi、波琳、Baby Daisy
SFC 慢慢龜海灘R:普通Wario、金鬼
Wii 楓樹屋R:金鬼、假期Peach
(Lv3) SFC 冬甩平原1R:普通Toad
(Lv6) SFC 瑪利歐賽道2RX:金帽龜、Ice Mario、藍Birdo

睇你邊隻會用得著多d
紅Yoshi多RX,RX出現機會偏低
兩隻扣埋RX都係差唔多
https://twitter.com/kart_tour/status/1374794930644791296?s=21

MK7嘅狸貓葉 可能 會係新道具

廢技
明左 多謝你同上面位巴打
泳裝Rosa得Lv4
Sunshine Mario入山洞嗰陣有大蕉fever既話應該會有高分
Lv4(0/2)
但升黑Yoshi上下半場有3條賽道啱用
Lv4(1/2)
所以呢條應該都係用返黑
即係你諗住升黑Yoshi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞