手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(12) 1.5周年活動 但鋪頭出唔返UR券

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁唯有晏啲login睇下啲人揀咩
不過揀錯都係差5石同啲啲coins
反而token shop team dk應該有排grind
準備跟大隊揀
我估Bowser 多人揀啲
MK8 DX? (我見有villager)

我都有諗係bowser 定donkey kong受歡迎D
老任自己應該就bowser,唔同version都幾隻
donkey kong成個系列都無cosplay version,係得一隻8bit版

但睇角色本身donkey kong自己出的game仲係最TOP的橫向過關game
DK由奸角轉成主角級好耐,有無人記得佢係奸角都成問題
bowser本身集集都係奸角,無自己獨立Game去增加好感度
人氣上應該係DK>bowser
所以last嗰兩隻我遲遲都唔升佢哋
係都升埋Santa bowser上Lv6

下個tour應該有機會用金慢龜/碎龜同金鬼
用Lv5黑Yoshi刷嚟刷去都冇2次coin fever
用Lv4 Rosa就輕鬆2次coinbox fever
reddit幾個vote啲人都係投bowser
但我記得果時都好多人投luigi
我今次傾向賭bowser多
始終mario系列多人識過DK系列
我都覺 起碼Bowser有搶Peach
首先要諗有冇需要抽先?
你想要咩先?
除非目標係泳裝 否則應該收手
唔知自己為咩而抽/冇目標嘅
抽到UR仲要兩隻就好收手
兩隻角都係泳裝嚟
本身冇泳裝羅潔塔,有229石應否抽?
如果你有金炸彈王未必值,同埋睇你有咩coin box 角
金炸彈王我有 lv3
好難講 得一半機會中
我會抽 因為派錢角點都會有用
派錢角就一定有好過冇
但如果真係冇,大唔大損失就好難講

雖然一兩版前有人貼咗派錢角有幾多獨佔關
咁唔計城市賽道Rosa就得4關(計埋都係5關),排尾二
嗰四關包括:
1. SFC巧克力島1X
2. RMX彩虹之路1
3. (LV3) 3DS瑪利歐賽道RX
4. (LV6) RMX瑪利歐賽道1R
(5. 洛杉磯環圈X)

上面4條賽道入面,
1. 「3DS瑪利歐賽道RX」雖然因為RX嘅關係,會比較少出,
但依條賽道係4條入面最多箱嘅賽道,動作唔係少,而且係RX係易連COMBO,係有潛質容易200 COMBO以上嘅賽道

2. RMX 瑪利歐賽道1R,係每圈可以抽到4箱嘅賽道,而且都有唔少動作可以連combo,亦係有潛質200 combo以上嘅關,但缺點係尾箱同終點距離短

3. SFC 巧克力島1X就係1條每圈2箱嘅短賽道
4. RMX 彩虹之路1就每圈有3箱,但有2個箱之後係冇地長滑翔嘅太空,抽到Coinbox fever隨時同horn fever冇咩分別

話雖如此,睇返佢其他賽道有咩替代:
N64 碧姬公主賽道R:(LV6)PGP、假期Peach
N64 碧姬公主賽道X:PGP、(LV6)波琳
SFC 彩虹之路RX:PGP、鬼
GC 耀西賽道RX:PGP

SFC 慢慢龜海灘2:碎龜、炸彈王
SFC 甜圈平原1X:慢慢龜
N64 慢慢龜海灘:假期Peach、慢慢龜
SFC 巧克力島1:碎龜
(LV3) 3DS 彩虹之路:鬼
(LV6) N64 巧克力山:炸彈王

N64 慢慢龜海灘RX:假期Peach
N64 冰天雪地R:波琳

有4條就可以用PGP(如果PGP係LV6),
有6-7條就好睇你上期有冇抽條金管
有1-3條就可以用$318買假期peach代替嘅
最後一條係得波琳,而派錢波琳應該係最罕有嘅派錢角(但同時都幾廢)
所以泳裝Rosa必然用得著嘅賽道,暫時仲有5條

其實都係值得抽嘅,
但風險係,5條賽道都係金炸彈王登場之後,都仲未出現返
即係話,當上面賽道出返,老任係可以再BUFF金炸彈王落嗰D關上
咁隻Rosa只會愈來愈唔值,
你抽到就望老任唔好BUFF隻炸彈王落嗰5關度
或者望老任buff隻Rosa去新嘅retro course

其他參考:
https://www.reddit.com/r/MarioKartTour/comments/n0fs6u/should_you_pull_sydney_tour_pipe_2_evaluation/
視乎需要
同睇你鋪頭平時出唔出得多UR券
自從lv7之後都少咗好多

如果好似以前咁,日日9格都係lv券就當然唔買啦

利申:我今期Tier shop有UR角車升級券,買咗角券;仲買咗角解鎖券
今個tier shop冇UR券
應該會買綠色嗰隻R翼for個任務
毒蘋果車得Lv1 太廢買唔落手

因為小弟未有UR Lv7
Daily select冇券俾我買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞