手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(12) 1.5周年活動 但鋪頭出唔返UR券

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
到而家都未放到閃電
用閃電技既翼
Keep住7-8名
用高Lv角(增加fever機率)
唔想再玩東京4RX啦 玩咗幾十次
Coin fever x2算係咁
4箱關仲要lv2角有double coin冇得再玩啦
邊隻Rosa先
Yoshi嗰啲場好似冇乜派錢角
唔知會唔會出隻派錢Yoshi呢
唔好咁快有新派錢角呀
唔夠石呀
Buff黑Yoshi就好了
派錢Rosa
終於出現
gold glider同pipe buggy
oh 我以為最少要gold glider + 食人花
即係而家又唔計成個category?
點解會覺得係gold glider + 食人花 ,得呢兩樣都唔夠成個categroy
之前reddit張圖都係話新計法係逐格計

===========
就當係升爆gold glider同pipe buggy
當每日shop抽中pipe buggy,就會因為升爆咗成格normal premium的車款 (得一架),所以就會出券代替pipe buggy
而random 出咩券就係因為gold glider升爆lv,所以券最高可以出UR,random出N/R/UR券
(如果只係得pipe buggy升爆lv,就只會出N券)

如果每日shop抽中gold glider,佢就會出蝙蝠翼代替,而唔係出券

所以最抵玩就係升爆 3 款 normal premium
同時升爆是但一款每日shop會賣的UR
下次段嘢用嚟置頂
聽日兩點應該會正式出下個tour預告
大家都知下個tour係Yoshi Tour,
Yoshi Tour並唔係新鮮事,舊年差唔多時間都有個,
相信兩者一樣係慶祝復活節

當時Yoshi Tour並無新系列賽道(嗰排有段時間都冇新圖出好趕客
頂盡搵d舊圖出RX版本當新圖出

今次Yoshi Tour,我唔覺得只會得一直有嘅GCN Yoshi Circuit
而歷代mario kart都有幾款Yoshi賽道,就估下有冇可能出:

1. N64 Yoshi Valley(耀西谷)

有玩過Mario Kart 8/8 DX嘅朋友都應該知道,Yoshi Valley以多線路構成,可以揀路線行,咁我估大家都係一開始揀行轉左再轉左嗰條啦

放喺Mario Kart Tour嘅話應該就唔會咁自由比你揀路線,
可以變成好似城市賽道/N64乾旱沙漠做法:分成1/2/3/...多個版本,每個版本行唔同路線,最後甚至可以參考東京4咁,行一圈分兩section行晒所有路線
只需一幅圖,拆幾個版本,每個版本再分N/R/X/RX,再配以唔同需要課金/抽嘅角車翼慳水慳力,老任仲唔fat fat
而且Mario Kart Tour都有翻兜Mario Kart 8翻兜嘅賽道(Retro Course),GCN Yoshi Circuit係其中一個,入面有好多mario kart 8先有嘅元素。我估再整Yoshi Valley對老任嚟講應該唔難/唔煩
我感覺幾有機會出依條

2. GBA Yoshi Desert(耀西沙漠)

賽道嘅形狀都幾似日落荒野

Mario Kart Tour都有出未翻兜過嘅賽道嘅先例,啱啱講嘅日落荒野係其中一個,依種2D式賽道要出唔難(?),而且MKT都仲未有依款埃及式沙漠,所以都唔係冇機會,不過放喺復活節都幾唔襯

3. DS Yoshi Falls(耀西瀑布)

Wii翻兜過嘅DS賽道,以前玩依條賽道最大感覺係為咗行內彎會快過對手,最後衝出賽道

我私心最唔想見到出喺MKT嘅賽道,短賽道而且彎道簡單幾無聊,中間隻蛋對賽道作用完全不明,可能就比你覺得你係玩緊Yoshi賽道,老任都成日出埋d又短又無聊嘅舊賽道,所以都未必冇機會

希望聽日有驚喜,例如係新原創Yoshi賽道+派錢Yoshi
好討厭玩東京賽道4rx賽道短,啲電腦又難,開始位置唔係頭幾名仲有第一次抽道具唔中fever都幾乎攞唔到第一
既然賽道有X,想跳哂所有跳台都難,當我揀哂去跳哂所有台就會比電腦角色啲道具打到第八永不翻身,之後fever都冇用
短賽道coin fever都冇乜用,因為你同bot速度差唔多,佢地又有技
我都要靠藍龜殼fever先chok到16k分,要停到哂啲bot先有機會
貓公主lv3 蜘蛛車lv3 銀星lv4
3. DS Yoshi Falls(耀西瀑布)

Wii翻兜過嘅DS賽道,以前玩依條賽道最大感覺係為咗行內彎會快過對手,最後衝出賽道

我私心最唔想見到出喺MKT嘅賽道,短賽道而且彎道簡單幾無聊,中間隻蛋對賽道作用完全不明,可能就比你覺得你係玩緊Yoshi賽道,老任都成日出埋d又短又無聊嘅舊賽道,所以都未必冇機會

希望聽日有驚喜,例如係新原創Yoshi賽道+派錢Yoshi

Yoshi Falls最記得係,瀑布位中道具就9成睇住自己慢慢跌落街
之後隋時追唔返第一

派錢Yoshi真係有機會
細個玩NDS啲回憶嚟
好多賽道我都唔知佢叫咩名
但一睇圖就會記得自己有冇玩過
希望有新賽道
等2pm揭曉

Yoshi Circuit好難連combo
我屌
好似諗多咗
即係冇新賽道?
咁到底有冇新角呢?
舊年yoshi tour 已經冇新賽道
希望會有新賽道啦

白色yoshi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞