手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(12) 1.5周年活動 但鋪頭出唔返UR券

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
隻黑色birdo居然係UR
有影相challenge
Birdo似week2 pipe
下星期
45石:黑色推土車
90石:黑yoshi + 金色心型
Birdo pipe 5 UR?
下半場應該係瓦路易吉盃
老任9到
可以準備跌落T58啦
我估係
左上好似係新賽道 然後又buff我地冇嘅野
Black lives better
CLS一次大蕉皮fever已經99+ token
Lm

可以喺哨子嗰度揀1,
排成三角型咁
咁就容易影到3個角
佢一蕉好似有6粒token
縮細個畫面
9影
幾鍾意呢啲挑戰
幾悠閒 輕鬆搞掂
隻藍色Yoshi廢到嘔
想送翻俾老任
藍yoshi暫時 4條賽道
當中兩條本身都係得稀有UR (東京賽道4、日落荒野)
RMX 叫做有隻金屬mario應該全世界都有,其他都係稀有UR
隻藍yoshi係好野喎 for 新手 or 非課長 or 非洲人
起碼好過上期gold pass堆野

利申,全部4條賽道我都有UR
YOSHI TOUR[/u]
時間:2021年3月24日(三)14:00 ~ 2021年4月7日(三)13:59

https://www.youtube.com/watch?v=2f3C_X2AbsU

--------------------------------------------------------------------------
每日登入
今個TOUR每日登入有角車翼UR等級提升票券各一
務必每日登入

大賺金幣活動
今個Tour每日都有大賺金幣活動,
先玩盡平時嘅每日金幣上限(即普通玩家300/GP玩家600),
再玩你嘅大賺金幣盃(每人唔同)

1.5週年挑戰第1回

依項挑戰到2021年3月31日(星期三)1359截止,所以必須喺今個禮拜完成

影相活動

獎勵挑戰:拍攝出最棒的照片吧
喺黛西公主盃出現新獎勵挑戰項目,題目要求你:
1. 喺滑翔緊狀態;
2. 畫面最少有3個角色
3. 影相

可以喺右下附近嘅哨子嗰度揀1,縮細畫面
排成三角型咁
咁就容易影到3個角

巡迴賽挑戰&黃金挑戰
1. 以「揹龜殼的角色」使出迷你加速合計50次
庫巴7人眾、庫巴Jr. 系列、庫巴 系列、慢慢龜 系列、砰砰龜 系列、球蓋姆 系列、耀西 系列 等等

2. 在聯賽商店中進行交易
上半場可考慮購入 強力推土機(UR車) 。
不建議 購買 普通 耀西、降落傘、各款N/R券

特別水管

香蕉角色&香蕉翼水管
可抽UR角色:
1. 瑪利歐(陽光) — 巨型香蕉皮
2. 酷喜剛 — 香蕉木桶
3. 森喜剛Jr.(SFC) — 三重香蕉皮
4. 蒂克斯剛 — 三重香蕉皮
可抽UR香蕉翼:
1. 晚霞氣球
2. 熱帶滑翔翼
3. 宏偉風帆
4. 香蕉飛行小翼
斜體表示嗰個UR係常駐/ACP抽到
意思係平時抽管可以抽中嘅非精選UR/全盃賽過關水管可以抽到嘅UR

下半場精選水管

精選角色:
R:
1. 凱瑟琳 — 凱瑟琳蛋
2. 凱瑟琳(黃色) — 凱瑟琳蛋
3. 凱瑟琳(淺藍色) — 凱瑟琳蛋
UR:
4. 凱瑟琳(黑色) — 炸彈兵加農

精選車輛:
R:
1. 凱瑟琳疾速 — 迷你加速 強化
2. 黃色凱瑟琳疾速 — 衝刺板 強化
3. 淺藍色凱瑟琳 — 火箭起步 強化
UR:
4. 黑色凱瑟琳疾速 — 滑流 強化

下半場課金PACK
R角車翼好難期待會加好多
右下得橙車top shelf
廢技唔想升
右下得橙車top shelf
廢技唔想升

係左下
貓女又有係top shelf
下面可能1999咗

揀邊隻好!?
「唔知揀邊隻角車翼係最好」係玩MKT幾常遇到嘅困難
基本原則就喺頂幾個POST有提過
https://lih.kg/gLHyxT

「揀人/車/翼,揀個 top tier & (等級 - 1) × 基本分數 最高嘅」

可參考下表,比較邊樣每個動作嘅Bonus高分D

初階問題:
第1題:應該揀A、B定C?

第2題:應該揀A定B?

lv同底分嘅其他考慮因素?

實際上,除咗因為比較少人有留意個POST所以唔識揀之外,某D情況好似比較尷尬,例如完全一樣嘅底分同LV,甚至完全一樣嘅技能,咁係咪冇所謂是旦一隻就得!?

次階問題:
第1條:賽道係SFC 幽靈沼澤1,已知A、B兩架底分同等級完全相同,只係技能唔同,而你短期內唔會升嗰兩架底分及lv,應該揀A(滑流強化)定B(衝刺板強化)?

第2條:揀全LV1嘅A、B、C、D,定揀非top-tier嘅E?如果揀Top-tier嘅A、B、C、D,又應該揀邊架?

進階問題:揀A定B?定是旦一隻都得?
(提示:「SFC瑪利歐賽道1R」下,A需要升至lv6先變成Top-tier;B則毋須等級解鎖都已經Top-tier)

最後想講,如果大家仲疑惑應該揀邊隻好,不妨放上嚟研究下

應唔應該升?(係咪視乎對手幾多分)
要升應該升邊隻?

角 UR lv6
車 UR lv6
兩隻翼都係lv3(0/2)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞