過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
點知有冇中左毒
Plague Inc Evolved

睇幅圖真係好似
唔知邊到係網絡界嘅冰島

金仔?

金仔幾個鐘之前有一單

非洲

都有零星個案既
不過非洲啲國家安全意識咁低,每個國家有電腦果啲人都應該會有人中伏
睇人奶野最開心
而家仲食花生的人係咩心態
Win7 update history 有KB4019264係咪OK?
可能差館自殺條友知呢單野

先知嚟
有冇巴打知16 Macbook pro會唔會有事

屌你依啲人係究竟做乜撚

唔識IT野都要比人屌

追post啦屌你老母 問問問
想問下KB4019215個狀態寫住‘擱置中的重新啟動’即係要重開機?
更新好慢

所以幫班差佬蚊定lan線先
用緊WIN10 成日都自動更新
但更新紀錄冇樓主講果2個NUMBER
咁即係其實防唔防到??

....未來人

點知差佬以為佢偷野 就
有無隻毒條link
諗住攞啲樣本做研究
On 9 真係無防毒咩?件野係NSA 搵到既漏洞改版ja
仲用緊xp 想問有冇問題
仲用緊xp 想問有冇問題

[WINDOWS] 電腦問題咁樣算係中毒定比人hack? (4)
https://lihkg.com/thread/241459/page/1?ref=web
破天荒 最抵價499
係499呀

幫你更新windows,ban port 仲裝埋icq,chrome 仲送埋可樂 叫埋朋友一齊整嘅話仲享有400蚊勁減
仲唔快啲pm我 保護你同成家人部電腦?
電話有無影響

只係影響到windows
如果係windows亦只需要抆lan線
再搵windows更新檔去修復個bug

即係更新到最新又冇事?

只要你真係未中毒咪係囉
最好就即刻check下windows係咪最新先
如果唔係 特別係用梗win7,8嘅巴絲
就抆咗lan線再爬下文啦

特別要提嘅係今次個毒
係自動波 即係你乜都冇開乜都冇上
只係掛機都會中

以我理解應該冇咁誇張

只係如果你有其中一部機中毒(開電郵或者上咸網之類),先至會自動係你屋企個 network 入邊蔓延到其他電腦

即係如果你屋企一部腦都未中招,而你又唔係亂上鹹網或者亂開電郵附件,應該會冇事。不過都要盡快更新部電腦
點解我從未更新過Window 7 偏偏就唔中 今日好開心開電腦打算會中比個藉口自己換走部5年前既垃圾機
點解我從未更新過Window 7 偏偏就唔中 今日好開心開電腦打算會中比個藉口自己換走部5年前既垃圾機

我諗裝哂所有大陸防毒軟件會快d
記得開post記錄下大戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞