過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
依家拎左部廢電腦試下down個毒落黎睇下破唔破解到,有消息通知大家

開vm試啦

係linux度掃描緊,唔洗用vm
俄羅斯無人用電腦?

俄國有中
其實點解你地會唔update window?

鬼咩,之前仆街微軟逼鳩人up上win10,嫌佢煩咪熄左更新囉,之後都冇左件事

微軟:叫左你升級架啦

又係呢D狗招,屈你班人買wim10
個毒真係痴線
個fd幾個鐘前中左,要洗機
洗完重裝win7仲未update又即時彈翻個毒出黎
無追post 係咪用wifi就無事

抵制下呢啲仆街 文又唔追又係到伸哂手
仲要問on9問題 真係唔撚好應佢

答埋你最後一次 lan 線同wifi 唔同 所以用wifi無事架 唔好再唔追post咁問野喇衰豬

Wifi 點會就無事
只要有人中完毒同你用同一個wifi都係食屎
仲有呢隻毒開頭係用email spread

因為人係外國 香港屋企唔會有人識電腦野
如果用wifi可以避到 叫屋企人用notebook 連wifi算
有冇巴打知16 Macbook pro會唔會有事

屌你依啲人係究竟做乜撚

係盲定係懶

MacBook 同window 係兩個世界呀屌你地班on9 咁都問得出

On9先會盲追mac
用家反映質素
利伸兩個system 都有用
個毒真係痴線
個fd幾個鐘前中左,要洗機
洗完重裝win7仲未update又即時彈翻個毒出黎

上win10啦
HI HI了,至從安裝完win7個刻之後就從來冇update過

你人真Nice 咁有禮貌既

Hello

笑死
這款惡意軟體透過電郵散播,寄送壓縮加密檔案,一旦下載,就能讓勒索軟體滲入目標電腦,將電腦鎖住並將電腦上的檔案加密,藉此要求贖金以解鎖電腦。

中毒嘅電腦會掃描其他機嘅SMB port攻擊

災情形勢地圖
https://intel.malwaretech.com/WannaCrypt.html

點解日本無事
無追post 係咪用wifi就無事

抵制下呢啲仆街 文又唔追又係到伸哂手
仲要問on9問題 真係唔撚好應佢

答埋你最後一次 lan 線同wifi 唔同 所以用wifi無事架 唔好再唔追post咁問野喇衰豬

Wifi 點會就無事
只要有人中完毒同你用同一個wifi都係食屎
仲有呢隻毒開頭係用email spread

因為人係外國 香港屋企唔會有人識電腦野
如果用wifi可以避到 叫屋企人用notebook 連wifi算

簡單講,假如你係屋企wifi
只要屋企有電腦中左呢個毒又連左wifi,就會中
Lin 線已拔
唔好吊我
如果用macbook dl過window
而家del 左
咁會唔會中
Lin 線已拔

Lin線
我無update但開機又無事

同路

毒撚連public網路都無人搵姐
Um.. 暫時可以話比大家知 Cryptolocker其實係一樣3年前嘅野,唔知點解又會出番黎,研究緊
Um.. 暫時可以話比大家知 Cryptolocker其實係一樣3年前嘅野,唔知點解又會出番黎,研究緊

因為有Eternalblue
Lin 線已拔

Lin線

Lan線 sor

wow...
http://roger6.blogspot.hk/2017/05/wanacrypt0r-20-eternalblue-ms-17-010.html

自己睇 入面介紹晒所有手動方法

.執行regedit,到 HKLM\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

開左 regedit 都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞