過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
我想問一個問題,如果係電腦一連網就會出事咁我點安裝更新

。。。讀左幾十萬次,一係就搵一部信得過嘅電腦down個patch離線裝,一係大膽d士接唔撚理就咁更新
唔好意思 如果無得9472 無9264
代唔代表安全?

唉 又黎...
笑死
Mr.A 應該偷笑緊
代唔代表安全?

*如果得

睇文啦仆街

睇左喇,熄左smb就唔會有事?
Win10有冇事?
Win10有冇事?

無呀屌 睇文啦仆街
好撚驚 notebook唔敢開wifi
代唔代表安全?

*如果得

唔記得講win 10用家

。。。讀左幾十萬次,一係就搵一部信得過嘅電腦down個patch離線裝,一係大膽d士接唔撚理就咁更新

sorry 太多頁爬唔晒
24小時累計中伏量:95789部
https://intel.malwaretech.com/botnet/wcrypt/?t=24h&bid=all

十萬部了

Greenland無事

咁少咋原來

唔怪得無人報

再中多啲GDP會插水㗎

Monday

如果港交所中左會點
24小時累計中伏量:95789部
https://intel.malwaretech.com/botnet/wcrypt/?t=24h&bid=all

十萬部了

Greenland無事

咁少咋原來

唔怪得無人報

再中多啲GDP會插水㗎

Monday

如果港交所中左會點

會唔會大跌市
笑死
Mr.A 應該偷笑緊

我 10年前講左用 linux
最安全既保障方法唔係用一個危險既系統只裝幾十個安全更新同防毒
係用一個安全既系統
建議炆左lan線等開機
然後check下有冇裝到個window更新..
代唔代表安全?

*如果得

唔記得講win 10用家

KB4019472 係 Windows 10 1607 既 May 9, 2017 Update
KB4019215 係 Windows 8.1 既 May 9, 2017 Update
KB4019264 係 Windows 7 既 May 9, 2017 Update

十萬部了

Greenland無事

咁少咋原來

唔怪得無人報

再中多啲GDP會插水㗎

Monday

如果港交所中左會點

會唔會大跌市

2017金融風暴?
一句講野 , 我自己係 win7 64 bit 無裝更新檔既, 今朝做到以下動作, 暫時無事

1) 唔好連 WIFI / lan 線開 PC , 去 windows update 嗰度 check 下有冇 五月最新更新檔 (編號係 : KB4019264)

2) 無既 or 唔清楚既, 就用 手機 上 巴哈 論壇個網 下載 KB4019264 既更新檔

3) 之後用 手機 插 usb 去電腦, 將頭先下載既檔, 過落去電腦, 並進行安裝

4) 正常未出毒既應該無事, 如果仲係驚既, 可以做埋以下動作

A) 入 router block 139, 445 port

B) 用 http://roger6.blogspot.hk/2017/05/wanacrypt0r-20-eternalblue-ms-17-010.html 教既方式, 加個 SMB1 既 key

我推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞