過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
有冇巴打想一齊研究破解 我搵到sample infected file of ransomware

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

所以咪要搵人幫手 Locky 好撚複雜 一個搞唔掂 想幫下大家又無人理我

加油
岩岩開左電腦 冇咩特別wo
btw宜加好驚
無追post 係咪用wifi就無事

抵制下呢啲仆街 文又唔追又係到伸哂手
仲要問on9問題 真係唔撚好應佢

答埋你最後一次 lan 線同wifi 唔同 所以用wifi無事架 唔好再唔追post咁問野喇衰豬

點解Lan同wifi唔同?
同樣都係上網啫
仲有 我自己個 win7 64bit , 無得簡單去咩 windows 功能 度 開關 smb 功能

所以都係要用埋 http://roger6.blogspot.hk/2017/05/wanacrypt0r-20-eternalblue-ms-17-010.html

教既方法 , 加個 smb1 key 先安心

新增時係咪就咁打0就得?

名: SMB1
值: 0

記得係 DWORD

Sorry 想問問
係DWORD SMB1
然後數值0

SMB1
數值0

電腦白痴 thank you
有冇巴打想一齊研究破解 我搵到sample infected file of ransomware

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

所以咪要搵人幫手 Locky 好撚複雜 一個搞唔掂 想幫下大家又無人理我

加油

我又唔係想完全破解,想搵個加密程序逆向左佢,幫下人地解鎖幾個重要file都好,洗機都無咁傷,我都知自己能力有限
點block 個port?

router 牌子 唔同, 版面就唔同, 好難教到

[url]http://192.168.1.1/[/url]

我自己個 router 就係去依度入畫面再 set 既

有啲router係192.168.0.1
不過多數router底都有寫
windows 10用家勝利日

[url]http://192.168.1.1/[/url]

說明書同底會有

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

加油

我又唔係想完全破解,想搵個加密程序逆向左佢,幫下人地解鎖幾個重要file都好,洗機都無咁傷,我都知自己能力有限

你e個過程咪就係解密囉
加密既關鍵係等對方無能力解密...其實只要公式有 三角學同時間...
就無乜可能搵得番條加密公式
咁你又點完成到個逆向加密程序呢
想問邊度可以睇到黑客攻擊最新情況
我記得有個好似有埋地圖咁

係呀, 所以咪無得教

如果無咗說明書係咪就含咗?
其實係咪即係平時有更新開windows就咩事都無?
仲有 我自己個 win7 64bit , 無得簡單去咩 windows 功能 度 開關 smb 功能

所以都係要用埋 http://roger6.blogspot.hk/2017/05/wanacrypt0r-20-eternalblue-ms-17-010.html

教既方法 , 加個 smb1 key 先安心

新增時係咪就咁打0就得?

名: SMB1
值: 0

記得係 DWORD

Sorry 想問問
係DWORD SMB1
然後數值0

SMB1
數值0

電腦白痴 thank you

新增 DWORD 32 位元 , 個名打 SMB1 , 佢default 左個值 係 0

你新增完之後 , double click SMB1 , 望下個 值係咪 0

巴哈話win 10唔會中 但又見有巴打話win 10中左
Win 10一直都會關機並更新
但最新個更新檔係KB4019472唔係KB4019264
咁會唔會瀨野?

答埋你最後一次 lan 線同wifi 唔同 所以用wifi無事架 唔好再唔追post咁問野喇衰豬

Wifi 點會就無事
只要有人中完毒同你用同一個wifi都係食屎
仲有呢隻毒開頭係用email spread

因為人係外國 香港屋企唔會有人識電腦野
如果用wifi可以避到 叫屋企人用notebook 連wifi算

簡單講,假如你係屋企wifi
只要屋企有電腦中左呢個毒又連左wifi,就會中

中左既意思 係佢開始入侵?
定個紅色介面出左黎

點解Lan同wifi唔同?
同樣都係上網啫

其實一樣
佢玩鳩你
不過用lin線就唔會中毒

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

加油

Pm 個file黎望望
巴哈話win 10唔會中 但又見有巴打話win 10中左
Win 10一直都會關機並更新
但最新個更新檔係KB4019472唔係KB4019264
咁會唔會瀨野?

我禁完檢查更新佢都已經話最新冇野UPDATE
router by default唔會有port開
除非你自己加or開咗DMZ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞