過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
屌 點解咁都中架
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
唔係講笑 前日打完LOL到啱啱都冇熄
彈左隔嚟post ching 啲野 依家應該點做
依家電話用緊data上

洗機
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救
KB4019264同kb4012215
邊個先岩?

215係4月嘅
有包埋264

sorry 講錯
264係5月最新
215係4月
兩個都防到個毒
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

洗機

唉屌 依家呆撚左 有幾份重要doc save左喺電腦 睇怕都
邊個先岩?

215係4月嘅
有包埋264

裝左4019264 ok?
已經開左AUTO UPDATE但佢搵唔到4012215黎download
去官網DL 4012215 佢話更新不適用
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救

部腦咁就收左皮
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救

如果係300美金依單就畀錢都冇用
因為個黑客都自身難保
Lm 趕緊番屋企睇 希望無事
邊個先岩?

215係4月嘅
有包埋264

裝左4019264 ok?
已經開左AUTO UPDATE但佢搵唔到4012215黎download
去官網DL 4012215 佢話更新不適用

ok
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救

如果係300美金依單就畀錢都冇用
因為個黑客都自身難保

我依家閂左機 冇再開
有咩病徵

有人話未加晒密個時
工作管理員會有powershell開梗
加晒密就有個紅色畫面叫你交錢
雖然我唔知佢有冇命享

鎖晒你d檔
叫你俾bitcoin解
同教你點交

有frd中左

祝福你
用緊Linux
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救

部腦咁就收左皮

洗機就冇事
另外 電話係唔會中
用wifi上網啦
巴打我16/3 有個 KB4013418 嘅update
跟住2日前11/5有個 KB 4019472嘅 叫安全性更新

啱啱跟你上面講嘅方法熄左果個共享 仲有無d咩可以做?
我部腦用左都成五年 其實都諗住換機 其實扔得 只係有幾廿個重要document

祝福你

好想知星期一嘅畫面
認真
仆街 我部腦奶撚左閪
依家電話用緊data上

出左事就神仙難救

部腦咁就收左皮

洗機就冇事
另外 電話係唔會中
用wifi上網啦

好 即刻開番wifi先 謝巴打
裝linux咪冇事

利申:公司有幾十台server中左,好彩全部有backup
裝linux咪冇事

災情嚴重
Win10有無事
裝linux咪冇事

windows server2012同2016免疫主動攻擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞