過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
我部notebok開住上住網放左係office, GG
咁如果apple 但裝過window而家delete 左咁會唔會有事

得返OS就無事
部電腦2月份開始無update過
同埋好多日無熄過機
上住網暫時無事
見d人都係一開機就出事,宜家唔敢重新開機

download KB4019264左,仲有咩要做
同埋宜家searching for updates for this computer維持左幾個字,正常嗎?

可能太多連登仔search梗
有冇巴打知16 Macbook pro會唔會有事

屌你依啲人係究竟做乜撚

唔識IT野都要比人屌

真係屌你都廢事
無追post 係咪用wifi就無事

抵制下呢啲仆街 文又唔追又係到伸哂手
仲要問on9問題 真係唔撚好應佢

答埋你最後一次 lan 線同wifi 唔同 所以用wifi無事架 唔好再唔追post咁問野喇衰豬
屌唔敢開電腦而家

一直唔開=冇野?

拔lan線

個個都叫人抆lan線 抆撚完點更新

就算你停左自動更新都可能係set左做自動下載
咁咪抆lan線都更新到, 個更新係3月既
如何啟用或停用 SMB 用戶端上的 SMB 通訊協定
Windows Vista、 Windows Server 2008、 Windows 7,Windows Server 2008 R2、 Windows 8 和 Windows Server 2012

注意當您啟用或停用 Windows 8,或在 Windows Server 2012 SMBv2 時,SMBv3 也啟用或停用。因為這些通訊協定會共用相同的堆疊,就會發生這個問題。

若要停用 SMBv1,SMB 用戶端上,執行下列命令︰
相依 sc.exe 組態 lanmanworkstation = bowser/mrxsmb20/nsi
sc.exe 設定 mrxsmb10 開始 = 停用

https://support.microsoft.com/zh-hk/help/2696547/how-to-enable-and-disable-smbv1,-smbv2,-and-smbv3-in-windows-vista,-windows-server-2008,-windows-7,-windows-server-2008-r2,-windows-8,-and-windows-server-2012
我無update但開機又無事

屌你依啲人係究竟做乜撚

係盲定係懶

MacBook 同window 係兩個世界呀屌你地班on9 咁都問得出

屌你依啲人係究竟做乜撚

係盲定係懶

MacBook 同window 係兩個世界呀屌你地班on9 咁都問得出

Sorry各位大佬

屌你依啲人係究竟做乜撚

係盲定係懶

重點係 上面已經有人問過
有事會點

巴打試下做勇士睇下幾時中啦
btw 有咩防毒好用?
bitdefender ok嗎?
今日網吧開唔開
HI HI了,至從安裝完win7個刻之後就從來冇update過

巴打試下做勇士睇下幾時中啦

等賽後報告
有冇人可以教教我點做 我真係電腦白痴
我見到前面有巴打話關左 [SMB 1.0/CIFS 檔案共用支援] 我有跟住佢做 但我電腦跟本冇呢個選項! 之後見佢地話更新 我又更住更新 但係更新到最新個個都唔係你地講個個 好無助呀
咁如果用public wifi 咪好危險
我見到前面有巴打話關左 [SMB 1.0/CIFS 檔案共用支援] 我有跟住佢做 但我電腦跟本冇呢個選項! 之後見佢地話更新 我又更住更新 但係更新到最新個個都唔係你地講個個 好無助呀

Win10?
依家拎左部廢電腦試下down個毒落黎睇下破唔破解到,有消息通知大家

win7係冇得熄
詳情請爬文
依家拎左部廢電腦試下down個毒落黎睇下破唔破解到,有消息通知大家

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞