過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
用dd-wrt表示未撚驚過

Win7 32bit
重新開完機 係唔係已經搞掂左啦
但係教學個第二part個d圖點樣睇

win 10 無做 win update, 可以點關SMB
我驚 win update 完部機會死

爬圖
好似第2張有講
簡單啲講,未中毒既win7/8可以清除 [SMB 1.0/CIFS 檔案共用支援] 核取方塊 呢舊野 同裝update去防毒?

我岩先跟住咁搵
但搵唔到呢個選項

我都搵唔到個選項

大約係咁
我win10可能有啲唔同

用緊win 7但點解無smb依個選項既喂

X2 係囉我都無 。。。

X3 我都冇喎

前幾日更新咗
當時更新得好撚耐 仲燥燥地
宜家先知咁有用
點解我用手機過落電腦安裝 佢就話安裝程式發生錯誤:0x8000222
win7 32

更新緊
部電腦同時間競賽

我岩先跟住咁搵
但搵唔到呢個選項

我都搵唔到個選項

大約係咁
我win10可能有啲唔同

用緊win 7但點解無smb依個選項既喂

X2 係囉我都無 。。。

X3 我都冇喎

爬大紅字

更新緊
部電腦同時間競賽

rip

等左勁耐都未檢查到 點搞

手機上網down 啦
我係用mac os, boot camp裝win7
而家唔敢開機check

假設win 7已中招
我現在用mac os開機,仲有冇機會畀我copy file去external harddisk?
會唔會鎖埋mac os入面save落嘅file?
老子什麼鬼也不怕
而家唔敢開機check

假設win 7已中招
我現在用mac os開機,仲有冇機會畀我copy file去external harddisk?

用mac OS唔會有事
放心
而且印象中bootcamp 你用windows既話係改唔到mac drive入面既野
隔離出咗Q&A
可以睇下
[WINDOWS] 電腦問題咁樣算係中毒定比人hack [3]
https://lihkg.com/thread/241277/page/1?ref=ios
點解我用手機過落電腦安裝 佢就話安裝程式發生錯誤:0x8000222
win7 32

求救

想問其實有KB4012215係咪安全?
依家用down更新檔好慢
英國係咪普通電腦冇事
Iphone 好似手機dl唔到
而家唔敢開機check

假設win 7已中招

用mac OS唔會有事
放心
而且印象中bootcamp 你用windows既話係改唔到mac drive入面既野

Thanks~

咁我安心去用mac os開機去back up file,再del 個win7
爬哂文 但有好多問題問巴打

小弟用緊win7 x64
已經喺巴哈同windows dl左KB4019264 但裝唔到 一開就"錯誤0x80070422"

同埋去windows update睇更新紀錄完全空白 乜鳩都無

另外仲想問點樣router block個port?

加smb1個到已經做左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞