過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
Win 10 kb4019472會唔會中招

其實多數win10用家都會「被更新」
所以唔駛太擔心

KB4019472冇事
win 10 用家

應該係5條Replacement chain,KB4019472係最新
https://www.reddit.com/r/netsec/comments/6atfkl/wanacrypt0r_ransomware_hits_it_big_just_before/dhhdr3u/

點樣睇番自己有冇裝到
我果部淨係SHOW到近期裝果D
Window10今次做人生勝利組呀,唔洗驚呀!
只用Linux+mac表示唔知發生緊咩事

所以唔駛太擔心

KB4019472冇事
win 10 用家

應該係5條Replacement chain,KB4019472係最新
https://www.reddit.com/r/netsec/comments/6atfkl/wanacrypt0r_ransomware_hits_it_big_just_before/dhhdr3u/

點樣睇番自己有冇裝到

check windows update設定
按更新記錄
http://roger6.blogspot.hk/2017/05/wanacrypt0r-20-eternalblue-ms-17-010.html
跟住佢教既方法黎做,宜家咁樣係咪可以重新開機?我有無做錯?

利申windows8

想問下巴打打左set-executionpolicy unrestricted 出左個變更執行原則之後點做?
我㩒左Y 就出現拒絕存取登錄機碼 唔知點搞

powershell right click > 以系統管理員身份執行

咁我宜家張圖係咪已經成功左?
disable左SMB1Protocol係咪就無事架啦?

所以唔駛太擔心

KB4019472冇事
win 10 用家

點樣睇番自己有冇裝到

check windows update設定
按更新記錄

KB4字頭多數冇事
只用Linux+mac表示唔知發生緊咩事

咁唔怪之得你係人生輸家,字都唔識睇
更新中 , 更新中 , 更新中.....
有冇巴打想一齊研究破解 我搵到sample infected file of ransomware

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

連政府同巨擘公司都做唔到既野

做到唔代表要幫你班賤民。呢單嘢係美國政府主導,故意外洩,進行實驗。
還原中……

還原中係之前既windows 版..咪即中囉

中左喇,部機叫我俾錢刷機。

洗經變刷經我都忍鳩你
屌你老母乜撚野叫刷機 ?
點知自己有無中招
好刺激

有幾多部系Linux
MAC 撚留名
有冇巴打想一齊研究破解 我搵到sample infected file of ransomware

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

做到唔代表要幫你班賤民。呢單嘢係美國政府主導,故意外洩,進行實驗。

單野係咪MS特登擺出黎逼人上win10街
圖片網址[/img]

姐係咁就得?我 win 10
用緊win 8.1更新緊
Win8無得更新
剩係加到smb key

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

又冇睇新聞
Window10今次做人生勝利組呀,唔洗驚呀!

問下Linux 同mac 先
Mr.A重未出現?
好刺激

有幾多部系Linux

Linux唔會中

咪玩啦CHING
你部超級電腦黎?

又冇睇新聞

RSA嚟
超級電腦都唔得啦
你有部量子電腦就話可以試下姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞