過去一個鐘受災嘅電腦

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
電腦淨係用嚟打機,無嘢俾你block。功課係deadline fighter,係google doc做,同埋一早交哂。溫書用開ipad,垃圾hacker食撚屎

你老母,hacker唔代表壞人 ,呢班人叫cracker,屌你亂咁屌

Sorry 囉 垃圾cracker食撚屎
電腦淨係用嚟打機,無嘢俾你block。功課係deadline fighter,係google doc做,同埋一早交哂。溫書用開ipad,垃圾hacker食撚屎

你老母,hacker唔代表壞人 ,呢班人叫cracker,屌你亂咁屌

Sorry 囉 垃圾cracker食撚屎

今次仲唔比你威到盡?

宣布勝利

win 10 有更新習慣 今次我都威返次

你班友成日嘈要update啦
懷疑因為屋企電腦用老翻windows更新唔到 直情搵唔到kb40xxx既更新
應該點做
WIN7冇裝防毒, 自動live update, 咁多年都冇事

可能只係你以為冇毒呢
Win10有冇事?

爬文ok?
一樣野講十鳩幾次口都臭啦
定係唔識繁體要打殘體俾你?

答就答,唔答就算,咁撚惡做乜春

十尻幾頁,啲人一時又話會中,一時又話唔會中,Confirm下都唔得?

win10太耐無自動更新就會中(3月)
不過只要你最近有開機俾佢自動更新就冇事

ths bro
懷疑因為屋企電腦用老翻windows更新唔到 直情搵唔到kb40xxx既更新
應該點做

用老翻仲問
裝正版啦
應該點做

用老番仲大大聲?抵死啦
win 8 冇更新 會唔會奶野

推一推d應該可以解決及預防方法

係針對SMB漏洞用port 445攻擊,唔係上咩網開咩file先會中,未patch又開住port 445 to public就有機會中
https://technet.microsoft.com/zh-tw/library/security/ms17-010.aspx

開啟 [控制台],按一下 [程式集],然後按一下 [開啟或關閉 Windows 功能]。

在 [Windows 功能] 視窗中,清除 [SMB 1.0/CIFS 檔案共用支援] 核取方塊,然後按一下 [確定] 以關閉視窗。

重新啟動系統。

除左關,裝patch都可以fix

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=461840&tnum=13
Win7 & Win8.1 手動Update

控制台\系統及安全性\Windows Update\檢視更新記錄可以睇自己Update記錄
最新Update到KB4019264

呢條片話中左嘅可以咁樣清毒
https://youtu.be/wg44hFvsqyE

有巴打話關左smb1.0都會冇事
by 法國光頭佬

巴哈個網個點
我down左但裝唔到
佢寫住不適用
係咩問題?
應該點做

用老番仲大大聲?抵死啦

用老翻都好意思講
窮撚冇電腦
簡單啲講,未中毒既win7/8可以清除 [SMB 1.0/CIFS 檔案共用支援] 核取方塊 呢舊野 同裝update去防毒?

我岩先跟住咁搵
但搵唔到呢個選項

我都搵唔到個選項

大約係咁
我win10可能有啲唔同

用緊win 7但點解無smb依個選項既喂

X2 係囉我都無 。。。

我唔知冇smb
我係成個list乜都冇
完全冇list比我click
係咩料???
強烈建議大家裝360防毒

今次仲唔比你威到盡?

宣布勝利

win 10 有更新習慣 今次我都威返次

你班友成日嘈要update啦

無 平時update由佢放係到 去睡覺

我冇更新 不過所有功課notes重要doc都會up去google drive同one drive做兩手back up,等緊俾人crack,然後同條友吹下水

中美大戰
大陸搵番黎既方法,有D長,唔知有無用
唔好意思 如果無得9472 無9264
代唔代表安全?

*如果得

唔記得講win 10用家

KB4019472 係 Windows 10 1607 既 May 9, 2017 Update
KB4019215 係 Windows 8.1 既 May 9, 2017 Update
KB4019264 係 Windows 7 既 May 9, 2017 Update

一目了然
唔該巴打

360世界第一防毒軟件
叫人裝支那360防毒!
諗起果啲死都唔更新windows嘅人

用 linux 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞