『薪火post』BNO 續期資訊(109) 睇頂置 –– 遲黎先上岸,護照我攞先

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
希巴
咁我想問下佢依家用特衰黎整bno visa 過到黎再續bno係咪冇問題
佢做主申請人
續BNO好快姐
佢個仔做主申請人
因為已經照咗tb 費事再去改passport number
香港定英國續都得
英國續,副署人要求會執正嚟做,香港續求其搵個有工返嘅朋友搞得掂,同要俾速遞返港費用,基本上當年有登記過就一定有得續!

其實樓上3條問題,都好基本下,原則上90時代分批登記有做過,而且本英國護照過咗97後到期,多數係bno嚟,呢本重要文件,我覺得佢收得埋得濟就真,可能搵得返,而且嗰幾條問題嘅答案應該仲有啲記憶吧。
續BNO應該快過VISA
『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (8)
https://lih.kg/2499893

#2 Q&A

想問下佢寄文件同新護照返黎係會用邊一個地址?

因為諗緊用上門收件,但填公司地址,咁如果佢係直接用返寄件地址黎回郵,咪即係會寄去我公司?

定係佢會睇我住址證明個地址寄?
小學,中學好多地方都full晒
幫幫手填下問卷同share,有關澳洲避風港政策港人意見研究,BNO同特司護照所有香港人就算唔係澳洲同澳洲冇連繫嘅都可以參與架

澳洲多個香港人組織現正合作進行網上意見調查,收集港人移民澳洲意向及對「澳洲香港人避風港政策」的意見,希望透過問卷調查了解港人移民澳洲面對的困難及阻礙,作深入分析。
各組織將會參考問卷調查所得的數據及分析結果,製訂報告及建議書,日後交予澳洲國會議員及政府相關部門參考,作遊說擴大目前香港人避風港政策的用途。

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5HpKNlB3U6-UKikhYhvUpBhb7xeKOS-0KCFSL2JNx_uXW8g/viewform

跟呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞