『薪火post』BNO 續期資訊(109) 睇頂置 –– 遲黎先上岸,護照我攞先

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
ppt Number仲係咪5字頭
舊嗰本拎到手已經黃黃地,都唔知關唔關係倉底貨嘅問題,領事館嗰時仲係批06年版嘅雀仔護照,本土嗰時好似已經轉咗版

其他嘢就無乜印象,因為我啲supporting document 仲等緊DHL返黎
依家嗰本係1字頭,我舊嗰本都唔係5字頭
而家用fedex寄係$2xx??
我之前嗰本都係雀仔版,其實我當年攞到手,相對97前嗰本,都已經驚為天人

本護照顏色以藍為主,確實係黃黃哋,我08年尾攞嘅,不過啲內頁數字,俾佢部雷射機射燶咗少少

現手持有呢本未代紅皮,真心覺得靚嘅,如果配合埋藍皮就真正完美

唔知今代藍皮係咪因平,設計平實返,第時回歸德拉魯去印,講唔定可能又再浮誇返

不過資料頁如特衰一樣用硬膠會好用啲,有時我懷疑本特衰有啲技術,實際買咗gemplus 條line返嚟,不過攞俾中華印務印。
係啊,UPS都係

你上佢地官網,再入PROMOTION CODE就用出到呢個價

我本人同UPS夾D,通常無DELAY,但下下用FEDEX/TNT 都會DELAY

重有另一個方法就係上SPACESHIP,一次過比較晒咁多間速遞
哈,爬晒舊文,發覺某一時期特別多中獎事件,唔知喺呢度報過上嚟,中大獎嘅bc holders唔知依家點呢?係咪用得好開心?依家有Bno visa,唔知佢哋會唔會再搵hmpo 撥亂反正?

如果只當旅遊證件,我就覺問題唔大,只不過如果有下一代,就有機會成個file攞返出嚟,研究返個bc點嚟!到時先還返本bno 就真係頭都大了。
舊嗰本收返未?
兩星期特快批核
有咩情況係中晒身分證証大法,但係最終唔批BNO🥲
1. 主權移交前係唔係未夠11歲
2. 身份證首次簽發日係唔係97年6月或之前?(如果你97年出世嘅或你要講埋係97年6月之前簽發定97年7月至9月簽發)
3. 出世紙係唔係有established 字眼

過往有太多人理解唔到「中哂」係點解,所以你確定三個都肯定係,我哋先再講
收返啦
黃都算,歪先搞笑,不過我懷疑係防偽黎,因為佢之後印名呀機碼嗰啲都係跟住一齊歪

雷射嗰啲應該無得避,我新嗰本都係咁。

我啱啱先比較完兩本,平淡vs 平淡,無特別,有得揀都想要上年嗰本,起碼都有得華麗下

係舊嗰本啲紙有啲硬,揭係上黎無新嗰本咁好揭
其實上一水嗰紙質都係軟啲嘅

至於印歪咗,基本上機械係需要定期較正就真,上一水都有有試過封面唔正嘅報告,好明顯當部機用到咁上下,但職員承傳俹簁作風囉
我影都冇
我都畢業了
申請加拿大3年工作簽證 現有1900+人
歡迎有意申請者加谷
即時加入送超詳細申請懶人包一份
https://t.me/joinchat/IfOKhh-NkIuGRs8H
你幾耐之前收咗passport?
TG 啲學生妹谷個個面要課金睇相,
你又要收幾多錢呀?
搵食姐,犯法呀。

小強老母:小強企翻黎,唔好阻住人哋搵食。
幾日前
咁等多幾日先,我都係收咗passport 幾日先有動靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞