『薪火post』BNO 續期資訊(109) 睇頂置 –– 遲黎先上岸,護照我攞先

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
扣返24歲以下人口應該夠啦
少過25歲有160萬
呢個 post 罕有地四日都冇人推。
轉晒去5+1 post ?
去咗歸家post或公海其他關於bno visa嘅post,依家除非係中身份證大法嘅,或者手上無證但懷疑遺失嘅,否則有舊證在手有晒證明就根本唔使續就可以申請visa。至於用作旅遊證件而留港努力嘅巴絲,一日疫情未退,都唔急住申領,而且之前有啲申請等半年又真係得人驚嘅。暫時都係想申請visa嘅人急啲,變相呢度好淡靜!

BTW仲有無人得批中?報吓幾時課金,睇吓啲6-9月清晒未?
Sorry應該好多人都問過 但係如果雙親都有bno既話係咪唔可以分開apply 例如我同老母申請左先 老豆再3年後自己申請 想問係可唔可以?
A有B無
阿B先要癡阿A申請

你ABC三個人都有BNO係要分開獨立申請
老豆老母有我冇呢咁?係咪可以老母同我申請 再老豆自己申請?
首先你成年未?

未夠18就要父母同時申請
你夠18但under24、無BNO就可以依靠是但一個
大家好,我屋企人急需要BNO的副簽,
但身邊的朋友都沒有符合資格,
請求大家的協助!🙏🙏🙏
如果可以幫助的朋友,請telegram pm我。@Sunny_chun
感謝🙏
你搵自己朋友/同學好過啦,呢度無人識你兩年。之前有報告,就係幫咗同學兩老簽,成功咗啦。

剩係bno 都成幾十萬人,何況其實合資格外國護照持有人,保守都過百萬人合格。難開口就真,唔開口問多幾十次,又點知原來有朋友得?

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
#郵政勇士 #易網遞
Monday 14 December 07:28am
Item received at
Hong Kong

Monday 14 December 07:49am
Sender preparing item

Monday 04 January 06:09am
Item Leaving overseas
Hong Kong

Monday 22 February 07:18am
Item Received
LANGLEY HWDC, United Kingdom

Monday 22 February 01:12pm
Item has left our International Processing Centre
Heathrow Worldwide DC, United Kingdom

Tuesday 23 February 05:52am
Item Despatched to Warrington MC
Warrington MC

Updated on: Tuesday 23 February 10:04am
Delivered by
Liverpool South DO

最終 HMPO 喺 6:48pm on 26 February 2021 確認 Documents received
唔趕時間先至特登做勇士,香港郵政你係得嘅
我懷疑做咗平郵

不過依家LIFO,新證可能就批
呢個時勢仲用香港郵政?
(BNO)突 發!BNO 5+1 簽 證 可 提 早 領 取 強 積 金 MPF!!!
https://lih.kg/aKNouOU
香港平均每十人有一本BNO,咁都搵唔到自己檢討下啦
可以搵舊同學呀, 中學老師呀, 僱主呀
ching真心夠薑
我用fedex寄 計埋weekend四日送到
由Application Received到Application Approved, 前後12個working days
上回提過,呢本 BNO 唔係小弟本人嘅 lol
想問吓我成家都夠期renew bno, 可唔可以dhl一次過寄幾份application?
定係要分開寄?
一次過都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞