『薪火post』BNO 續期資訊(109) 睇頂置 –– 遲黎先上岸,護照我攞先

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
影過,最緊要清晰無背影,大半身俾多啲位佢cut,最好問清楚上次咩原因彈以免再錯!
我都係1月頭寄去英國, 應該今日收到BNO,
真係超快
比錢去快x美果d影
有softcopy比返你
自拍....用app退地做白底... 好7 既相 但又過到
之前用手機影極都影得唔靚
死死地氣去左快X美比錢人影, 跟住再申請就話張相無問題
前日英國終於收到我份doc, 希望順順利利
用廁所板 website 試相
而家唔洗等成幾個月?一個月就ok?
我5號寄去續 今日dhl會派番bno俾我
你用fedex定dhl?
咪一樣,信心同錢嘅問題。
依家新申請真係快好多,舊嘅仲要慢慢等
之前我落街影完upload上去system都係照話poor
唔retry填話張相已跟足requirement唔覺有問題
最後冇事順利通過
其實有人用快圖美都衰過,好難解釋佢哋個標準!總之有人自拍到得為止。衰嘅九成因為有背影,佢哋放大嚟睇實發現問題,做退地當然係好方法,我都咁做,不過當然要啲技巧去搞,依家亦唔算複雜嘅事。總之怕煩嘅,任何相鋪都得,咪問返如果衰咗點囉,快圖美好似有保證條款,呢樣可以自己問清楚先。
係,佢相個system 係另一無準則嘅嘢,呢度咩情況都有,good都可以彈
就係去完快x美影完佢唔批
唔中咩
DHL Shipment picked up
遲黎先上岸,護照我攞先
如果想問清楚原因的話係咪twitter webchat佢哋?
....
巴打/絲打 人地reject左你張相
然之後你又upload同一張相 係咪玩嘢?
比60-100去影證件相啦
因為如果你apply BNO visa要相 你照肺時都要交相
唔係呀 我就係去相鋪影都唔得
見到上面都有巴打試過retry所以想問問大家意見
多謝你回覆先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞