[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (36)

1001 回覆
22 Like 14 Dislike
a
A
唔洗留意啦
只要姓段班友有心
到時一行出皇府連路叔有幾多條女佢地都知㗎啦
之前都講咗n次原因
唔重覆了
D 禤靐龘
A
轉左A都系出B。
甘ching你仲選A?好矛盾。
C
做乜
我意思咪話如果真係要查
揀ACDEFG最後都係要奶嘢
而如果唔查咁叫G_Bale11.9都冇所謂
原因係之前已經漏咗線索
即係警匪非偵探劇都有做
查案起手就係去現場搜證同查下近期有冇咩事發生睇下有冇關聯
早兩日皇宮附近先死咗幾十個侍衛
全部比劍斬鳩死咁大件事
軍師嚟d負責出謀劃策
情報就係生命線嘅職位唔會自己地頭都冇收風渠道呀?
咁之前都鞭過無數次放生幾十個目擊證人走
本土地頭蛇要搵返班人問口供唔難呀
以前社會冇乜娛樂每日生活夠規律有心要調查通常果段有咩人路過係可以做到
仲未計班友入面只要有一個正義撚走去報官
有咗紀錄搵都唔洗搵
咁就知道咗係一個雙劍毒撚帶住個全白衫面紗女同超齡幼幼當街斬人
咁知道咗嚟個極顯眼組合之後就可以起底啦
本土勢力應該都知自己地頭有冇本土俠客有能力斬撚班守衛而又咁嘅造型
加埋路叔三人一路上又係大搖大擺入境
排除下就可以查到係外來人住邊間客棧
效率如果高d仲可以查埋係明國入境目因為咕咕果時又搞事

同時另一件大事就係天龍寺爆格
咁爆咗兩次
留底咗
大劍 唐裝 彈指神通 細佬個名
因為樓豬冇寫過世上有冇其他大劍高手
所以有機會可以迷惑到
但衫就依家直情著緊同一件同人9up緊
彈指神通之前都講過
成個故冇人識五絕但莫廢老就好撚多人識
跟住路叔同佢地關係好又係公開嘅
公眾場合近又用過彈指
而細佬個名
我想講其實名只係字
意義係由人比嘅
例如我之前就一直幫緊細佬樹立亂倫真漢子嘅形象
而因為細佬真係唔出名
佢他查個名係唔會有乜結果
等於我地一聽到淋病個名就咬牙切齒
但你同個非洲飢民講佢就只會知原來有個人叫淋病
同理就算係叫自己係覃仔都一樣
因為佢都係冇撚人識

咁即係假設查完
可以得到有效回饋嘅有

雙劍毒撚全白衫面紗女超齡幼幼
大劍

彈指神通

衫一樣:提供聯想爆格天龍寺條契弟有機會係依家嚟條

雙劍:提供聯想割草條契弟有機會係依家嚟條

大劍:會指向其他人但留意返果時路叔fing下劍就劍風打到人訓街
隱含咗用者內力超強嚟點

彈指神通:上面講咗

即係
計軍師如果到時查
可以查到而又可以符合最多條件嘅
外地人內力勁識用雙劍有兩件負資產跟身識彈指神通
咪得路叔
係已經爆咗咁多線索嘅情況下
個假名叫乜其實已經冇乜所謂
佢查緊果時叫自己習近平定敗登對佢嚟講都只係個稱呼
而過幾日佢查完佢之後除非佢強迫症要所有線索100% match或者傻到淨係dom個名去查
唔係嘅話佢都係知道路叔係路仁甲

當然如果大家係諗住最後傾傾下計果陣做低佢
咁叫乜就更加冇所謂了

P.S.
關於件衫
原文樓豬一開始post35 275樓
第一次扮細佬係寫「買了的是一個面具和一把大劍」
下一句都係寫戴面具拎大劍
但佢之後507又寫「換回了原本的衣裝」
745都係「換回了自己的衣裝」
926係寫「我再次換上那身唐國衣裝」
咁我唔肯定個「那」係指爆格事件原來有換埋衫定原來佢旅程一路上買咗好多衫冇同毒者講依家搵返以前d衫
但因為如果爆格淨係戴面具
衫仲係平時大搖大擺果套
咁樣實在太鳩
所以當住係有跟住細佬換埋唐國衫
當然如果冇換都唔影響
只係變做令人更懷疑雙劍毒撚同大劍賊仔係同一人
最後都係發現原來係路仁甲
長過篇文
國師又發功。
---A---

「我姓楊名曦,是唐國人士。」我答道。
「楊曦…這個名字我記著了。」計先生答道。
「記著?」我不解地問道。
「對,我會記著這個名字,今天你就暫且離開吧。」計先生再說道。
「這…」
我正想再追問一兩句之際,計先生便隨即開口打斷了我,再說道「暫且到此為止,送禮。」
說罷,計先生身旁那個怪人便走近了我,示意我跟著他離開了。
我想了想後,在此違抗他倆也沒甚麼意思,所以我便跟著那個怪人離開了。

那個怪人帶著我離開房間,然後便朝著王府外面走…
就在這路上,那個怪人忽然開口說道「你…」
他就像是低聲說了句話,但我根本沒辦法聽到他說的這句話…
「你…叫我嗎?」我問道。
「誰…唐國?不…」這怪人他就像是一句話都說不清楚一樣。
那怪人沒有再說話,而我就這樣跟著他走到了王府的門前。
「走吧。」那怪人就說了這句我唯一能聽懂的話,然後便讓我離開王府,接著再將王府的門緊閉了,而我出去之後,也決定先遠離王府,免生枝節。

我從王府離開,本來正考慮著應該往客棧走,還是去找段肅的,但我走沒半步後,便感到後面好像有人正跟著我…

A. 繼續回客棧
B. 繼續找段肅
C. 繞路擺脫他
D. 反埋伏他
---
聽日繼續
d
D
d 咩事咁早有文
希望樓豬唔係見到我寫千字文嬲到要早訓
平時9up完佢都會覆下
D
好奇問下係睇收費電視正版定上網搵link睇
點解比人拒絕之後唔俾出手
D
窮撚淨係可以上網揾link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞