[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (36)

1001 回覆
22 Like 14 Dislike
堅定不移奶班女就有
雖然大家成日笑雞係雞
但依家接近四面楚歌嘅環境好似得佢信得過

殘疾:
1.真心唔信比人咁搞鳩之後冇精神後遺症
佢依家表面越正常越得人驚
2.同冷血有一腿
3.之前分析過n次佢對路叔d小細節前後差異不合理
果陣同改名巴問咗樓豬十幾次都冇修正所以依家不接受反駁
4.佢老豆同恩人神候高機率以後搞鳩路叔
佢幫邊面好難講

大媽:
1. 有精神病
上一秒仲嫌棄人下一秒突然話4p就4p
2.左膠
雖然樓豬冇再用個過設定
不過佢當初係同路叔有約定佢鐘意救邊個就救邊個路叔唔可以阻止

青雪
1.老豆及立場問題
果時長安扮反骨佢第一反應係猶疑同問返路叔咁算點
到時反枱保持中立都已經算好

人妻
1.唔知返咗明教未
不過做咗咁耐御用人質
應該都比人收到好撚埋
搵得佢嚟應該都斬撚哂全部人
幫唔到手
仲有就係到時生bb唔知姓乜

其他果d閪都未屌到就唔好提了

利申:9up
樓豬勿嬲
都似 果陣同冷血道歉 佢都話事前完全唔知諸葛廢老有叫路叔黎幫拖係朱廢老話係諸葛廢老封信既order 係黑士莊咁耐冇穿冇爛 好食好住 仲要唔肯走 相反明教果班就唔記得死定變傷殘 得凡冇穿冇爛出番黎 都夠令人懷疑
再前後得罪3隻明教動物 加埋前前後後講咁多大話
明教再加鹽加醋既話做9路叔既話 真係得番投靠武豪呢個方案可以生存落去
係㗎
其實個故都入咗後期直路
雖然路叔做乜主要係場外毒者控制
但假設個角色有腦都會記得自己做過乜
有d自知之明都會知自己奶硬嘢
就算當我地以後集體玩嘢揀選項瘋狂奶返神候
都唔會影響路叔依家內心諗法應該同前期有唔同
起碼真係考慮下走佬先
而路叔內心描寫仲係堅定不移奶明國就真係好魔幻
堅定不移奶班女就有
雖然大家成日笑雞係雞
但依家接近四面楚歌嘅環境好似得佢信得過

殘疾:
1.真心唔信比人咁搞鳩之後冇精神後遺症
佢依家表面越正常越得人驚
2.同冷血有一腿
3.之前分析過n次佢對路叔d小細節前後差異不合理
果陣同改名巴問咗樓豬十幾次都冇修正所以依家不接受反駁
4.佢老豆同恩人神候高機率以後搞鳩路叔
佢幫邊面好難講

大媽:
1. 有精神病
上一秒仲嫌棄人下一秒突然話4p就4p
2.左膠
雖然樓豬冇再用個過設定
不過佢當初係同路叔有約定佢鐘意救邊個就救邊個路叔唔可以阻止

青雪
1.老豆及立場問題
果時長安扮反骨佢第一反應係猶疑同問返路叔咁算點
到時反枱保持中立都已經算好

人妻
1.唔知返咗明教未
不過做咗咁耐御用人質
應該都比人收到好撚埋
搵得佢嚟應該都斬撚哂全部人
幫唔到手
仲有就係到時生bb唔知姓乜

其他果d閪都未屌到就唔好提了

利申:9up
樓豬勿嬲

樓豬不嬲接受劇情討論 嬲乜鳩

btw 分析幾有道理
可能遲下發現雞同湘係姐妹 轉個頭路叔泉城殺素雪比神侯府踢爆 到時雞都同路叔反面
所以之前樓豬寧願r爛塊面都要夾硬加佢兩個一樣樣個後設落去
路叔真·眾叛親離
仲有咩人未得罪大家幫手諗下
之後DLC完咗得閒就去得罪哂佢地
想番臨知做埋幫阿嬸揾仔果個支線任
訓唔着
又諗起d嘢
路叔個縮水版一槍
雖然話學果章已經笑咗係殘缺版神候留一手
但好似又唔多對路
神候正版係一拳車埋去條友就暴斃
路叔版係鳩斷劍螺旋丸效果
冬雪係練螺旋丸第三階段失敗效果加扣劍耐久度
空手用唔到
咁問題出現了
用垃圾抽卡手遊比喻
係嚟個世界觀入面
鳩斷劍係UR級接近唯一嘅寶物
打鐵強如地長老都復刻唔到
連推暫定嘅final boss都要靠鳩斷劍
而冬雪垃圾d但都有SSR級質素大勝尋常兵器亦都唔係想量產就量產
咁所以
到底係乜濕鳩武功先要用世上可能得一把嘅武器先run到
拎把次少少嘅都fing幾下都爛劍整親自己
仲要係只可以打人同木
極之詭異
即係原文神侯話一槍原理係內力應用
咁有一個接近全宇宙都通行玩到爛哂嘅武俠橋段
就係d撚樣展示自己內力深厚
一腳踩到大理石變粉/石上面寫字/係咁已拍下就粉碎大石
去到神候嚟度反而就唔可以做到
而佢仲要話一槍已經完成咗
咁完全唔合理喎
唔通神候後生打交紅a/衛宮士郎上身
無限把武器拎去自爆咁用
諗多幾下覺得根本唔係殘缺版咁簡單
已經係表面打擊效果一樣
內裡係另一套武功
原因就係因為路叔只係拎嚟推final boss嘅工具人
而推boss就一定要有鳩斷劍(雖然嚟樣情報係穿覃狗提出不過神候老江湖加埋朱廢老有兩國之力要知唔難)
咁以前都9up過班友對路叔咁容忍係因為仲要靠路叔武力
但一槍嚟d咁撚屈交比佢咪增加到時烹走狗難度
就算殘缺版都係
咁不如索性按需求整另一套差唔多嘅教比佢順便迴避自在門教咗人自己冇得再用嚟個規則
咁所以就出現咗
只可以用鳩斷劍先可以安全使用
幾百年內力轟落去都淨係可以對人同樹生效嘅奇行種武功
到時打完boss
搵個理由話借鳩斷劍睇下(一次借走哂雙劍太刻意)
即刻無撚咗招大技
用冬雪夾硬用就即刻中伏變撚埋空手
輕鬆制服路叔
就算屈速走到第一波都唔驚佢爆城牆走人
插翼難飛

結論:唔想路叔討伐戰收皮就死都要學六脈同凌波
聽日兩篇

比多個問題你諗下
告辭左又點留係天龍寺 留到又點解釋自己係到行黎行去
驚豔一槍的原理其實是內力的爆發,只是將內力打進目標體內,然後再運勁將內力從敵人體內逼出,而足夠龐大的內力便能夠達到「爆發」的效果,這就是世叔驚豔一槍的原理。
而在這原理之下,還有關鍵一個問題,那就是為甚麼是「槍」?

正因為那「長度」,驚豔一槍所用上的內力龐大,若然像無情一樣的使用暗器,鋼鐵飛刀等的載體無法承載強大的內力,鐵手追命的拳腳,恐怕會對自己身體帶來極大負擔,而冷血的軟劍雖然可以承載著那份內力,但冷血的內力卻未能達到修練條件…

見佢寫住會對身體帶來極大負擔 可能想補番上次神侯用一次一槍打唐仙就收皮單野係因為咁
唔知呀
睇前文後理
我估佢個負擔應該係解好似用垃圾劍做載體會斷劍咁斷手
但睇返之前神候七八十歲仲空手玩一槍
個反應似係腎虧老咗內力唔夠氣虛多過就斷手
咁我唔知佢後生拎乜嚟用完美一槍啦可能路叔討伐戰果陣拎把ex鳩斷劍出嚟
成件事奇奇怪怪咁
內力冇得爆石一定有古惑

不過事但
主要都係訓唔着9up多過劇情分析
樓豬有需要可以拎條橋去用
發覺之前有叫朱廢老查複姓佬下落 遲d見到朱廢老又未反面既話要問下最新消息
路叔:唔同你9up住 想係天龍寺行下揾記憶 btw呢排冇人比錢我洗 轉頭番黎痴餐

行天龍寺果陣揾掃地僧 痴完餐出寺揾段肅
子時係夜晚十一點到凌晨一點
依家路叔啱啱食完早餐
連痴午晚兩餐過份咗d喎
差唔多啦 揾掃地僧都要一段時間 傾得黎都食晏 再番客棧拎本無名梵文書比佢翻譯 譯得黎都夠鐘食夜晚果餐
不如直接話冇錢想借住幾日等自己可以搵工儲旅費返明國
順便可以賣甩果兩件負資產
反ching又發功,甘多字仲勤力過樓豬。
睇黎2篇無望
同感 頂盡1.5篇
寫一句跟住出選項
輕鬆兩更
上次朱廢老出場係幾時
路叔比細佬撚完之後
返去尚書府
同朱廢老傾完叫佢通緝細佬
而朱廢老就比咗封信叫路叔搵神候
之後第二日同咕咕小妹妹出發上路
---C---

「好的…說起來,晚輩有個不情之請。」我說道。
「不情之請?請說吧。」三昧大師答道。
「在下想在寺內走走,順道找找自己的記憶。」我答道。
「記憶?難道仁甲你還有找尋自己的記憶嗎?」三昧大師再問道。
「沒錯…」我隨意地答道。
「那好吧,仁甲你先自己散步休息一下,待會我找你吃個午飯,和你敍舊吧。」三昧大師答道。

說罷,我便從這裡大殿離開,然後往著天龍寺的其他地方走了…
而我對三昧大師所說的話,當然只是隨口說說的…
因為我從這裡離開的原因,其實是想找一個人…就是當日我遇到那個高深莫測的掃地僧人…

我先回到了藏經塔前,也就是最初見到那名掃地僧人的地方…
不過我走到塔前之後,卻只看到了守塔的明空和明緣大師…

A. 走近聊天
B. 回到當日與老僧人的茅廁前
---
爭住一篇先
聽日繼續
b
冇得食飯
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞