[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (36)

1001 回覆
22 Like 14 Dislike
依家d和尚咁撚柒寸嘅
係咪睇死路叔唔敢反手吸死佢
C 恐嚇他不要再問 否則吸乾他內力
話說如果份人夠厚面皮
因為件禿驢係問你的北冥神功到底是怎麼回事唔係問誰教你的
可以答返佢我個北冥神功壞撚咗呀一同人渣手就自動吸
或者話全個武林都知我路仁甲識北冥你唔知好可疑喎
激撚到佢嘔血
咁c 話係本能反應 受重傷就會自動捉敵人自動開北冥
加d細節
c2
立刻用內力逼出鮮血
接著瘋狂吐血裝作內傷嚴重
並解釋自己受重傷時北冥就會自行啟動護主
如果佢仲想追問同性戀果d嘢就狂咳噴血訓底
同神候朱廢老果面一樣知路叔係仆街賤種但詐傻大家唔說破就仲有得合作
依家用內力就真係變內傷嚴重啦 未融功
A
之前都試過幾次未融功直落打返三四場啦
冇事嘅
而且如果突然有事咪仲好
廢事又案件重演
班友要同路叔把脈跟住比人踢爆扮傷
而且DLC敵人係唔係都打唔贏
咁係咪滿血都冇所謂啦
絲打咁誠實
路叔:其中一個毒者人格突然控制左自己個腦用北冥 我呢個人格拎番個主導權之後已經即停
話禤生人格又出返嚟
咁又可以連返去之前留係天龍寺係搞記憶嚟件事
跟住開始喊苦喊怱話有時都唔知自己係路仁甲定禤靐龘
最近成日一起身就係身處妓院攬住十幾條女但自己明明係系屋企張床訓著嘅
講到差唔多就抱住禿驢一邊抹鼻涕一邊嗌大師救我我好想知我原本係乜人再係咁我驚訓訓下精盡人亡
跟C2。妙問妙答。
屌,CLS。
跟C2
B
跟c2
順便問埋掃地僧下落
---C---

三昧大師追問之下,我腦袋一轉,隨即便答道「這其實只是我的本能反應而已…」
「本能反應…?」三昧大師像是有點疑惑地問道。
接著,我將計就計,直接用內力逼出一口鮮血,再說道「剛剛我被三昧大師你一指所傷,體內不自覺地運起北冥神功,作自我保護…」

說到這裡,三昧大師的樣子更是疑惑,再追問道「不…那麼你的北冥神功到底從何而來,難道是悔…」
三昧大師話音未落,我便再逼出一大口鮮血,一下子吐到三昧大師的臉上,然後再作勢暈倒…
三昧大師他更是慌亂起來,隨即將快要倒下的我扶著,然後再緊張地喊著我的名字…「仁甲!仁甲!你沒事吧!」
乘著這個勢頭,我自然是裝作要暈倒過去,再等三昧大師先別追問下去了…

三昧大師扶著了倒下去的我,然後再多喊了兩聲「仁甲」,再確認我真的沒反應後,便一把將我抱起,接著便想步出房間…

A. 繼續裝暈
B. 先醒過來 阻止三昧大師繼續下一步行動
---
聽日繼續
B
A 坐監練功大法
A
絲打咁堅定係咪有內幕料
A 突然醒返會變咗搞笑故

三昧大師扶著了倒下去的我,然後再多喊了兩聲「仁甲」

再確認我真的沒反應後,便一把將我抱起,接著便想步出房間…

A,提議路叔尼吸收上次扮傷比楊姑娘發現既教訓,揾機會逼D真內傷出尼。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞