[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (36)

1001 回覆
22 Like 14 Dislike
去揾悔兒同若霧囉

回力鏢
雖然唔算完全新女
---C---

他進去以後,我沒有輕舉妄動,站在了大門之外靜待著。

大概過了數分鐘後,又有另一個穿著較整齊,但顯然是個下人的男子走了出來。
他看到了站在門前等待著的我,便開口說道「閣下就是求見計先生的人嗎?」
依情報所說,軍師叫作計文思,那麼計先生,想必就是軍師本人了…
「正是在下。」我答道。
「計先生剛剛去了找王爺,暫時不在這邊。」下人答道。
「那麼我應該怎麼辦?」我問道。
「計先生他沒有交代過有客人來訪之事,不如…你明早再來吧?」下人問道。
「明早再來…我怕會耽誤了計先生的時間。」我答道。
「那麼,我不如帶先生你到客房裡等等,待計先生回來之後,我再安排你去見他吧?」下人問道。

如此一來,可能是坐以待斃,但也可能是一個見到軍師的機會…

A. 接受提議 到客房休息
B. 拒絕提議 暫時離開
C. 接受 但不想到客房
---
聽日繼續
樓豬
目前情況預計幾時完故
B
上年定前年仲係黑士莊果陣話 羽墨1 > (泉城細篇過渡 打鳩四大動物 同調查泉城蘇氏 殺素雪果一章)>羽墨2 > 結局
早排話多左一章(疑似討伐路叔章) 依家應該係呢一章既中前段?
我估3周年前後應該完
計埋更新率每況愈下嚟個因素
可能要四週年

過渡章之後果章好似其實仲未完
有次話係計到打柒莊子先完
完咗先到八國聯軍打路叔
到時細佬帶一百個十龍十象嘅金輪國師返嚟帶頭討伐
寫公開信爆返路叔大鑊
加埋樓豬之前刻意留低果d柒位
A
c
到時見面就可以上個post講過咁
試下反手賣返正氣僧出去
仲要係唐國調查逼禤氏隱居明國同後來將禤氏滅門既原因同罪魁禍首 真係有排寫
好明顯本身冇諗住寫
路叔個人物塑造都冇在意過嚟件事
而且本身唔會返大理
冇大理掃地僧

樓豬內心:
C
同靐龘記憶有關 應該係成個故既核心黎
果陣係行街揾到一舊有字但化左既玉 之後就頭痛

現有情報係一個黑衫長袍 半邊面用黑布遮住 左邊面有紫色印記既人 同滅褟氏門有關
a
C
A
C
如果係旅程一路穿插住滅族事件嘅線索同影響都話呀
由post 2返祖屋果一大段之後基本就冇再提嚟件事
冇人想知
冇人有興趣查
路叔日日大搖大擺開真樣周圍走全世界都識佢
但個兇手冇話再搵人嚟補刀
個鳩嘅程度同殘疾開真名用輪椅楊如意做女俠做到出哂名但朱廢老個情報網完全冇反應一樣
連最行果種有人見到路叔嚇到鳩縮以為撞鬼都冇
就算最後路叔討伐戰同最終章又提返
最多咪叫首尾呼應
依家打莊子篇因為強行多咗大理DLC先叫有多d機會比滅族事件增加篇幅
個問題一直都係 無人想知 無人有興趣
同埋無人推到個面條線

收到
冇興趣知
樓豬可以del埋果條線
專心寫溝女

睇衣著都知 係不良人就易講好多一係唐國皇帝 一係李羽指示 淨係查個原因姐
9up:
個故已經偏移到咁
改做神候朱廢老都有份
所以天降毒撚果日朱廢老見到死者蘇生其實腳都震哂
但以為係神嘅啟示所以送埋個女比佢自己再極速走佬
解決咗一開始果個送女bug
神候都一樣震哂所以路叔點鳩搞都好食好住供養住路叔
順便解決埋兩條友加埋有兩個大國資源都冇諗過查下路叔嘅事
當然生性黑心d果d就當佢係惡鬼要砍鳩佢多次
轉A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞