有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
冇人講日本

去過勞死?
冇人講日本

咪玩啦,旅行就話姐
移到日本,分分鐘北歐都去埋

還掂都係升唔高,到外國享受更好既生活仲好
向香港博,就係為左發達升高層姐,發唔到達,又升唔到高層
留黎做乜?

yes. 喺香港做到manager,月入40k,買到乜嘢樓? 真係睇到都想嘔

香港做到manager才月入40k咋?
哈.....40k HKD向美國做工程師,fresh grad都有啦
40k HKD即5k USD月薪左右

扣左税未呀

稅稅稅,香港咪一樣係高稅,「地產稅」

香港咪一樣高稅,只不過d稅係間接去左地產到

正確
要考IELTS撚留意,由報到考,預一個月,由考完到拎Result,又13日,個result有效期好似係3年,所以如果你要考,請盡早考試。我上星期六考,好多人(蝗),個規模都幾大,問題方面就真係冇乜難度,除非你好似我咁要全8,否則香港人應該輕輕鬆鬆有7

全7 好難
同埋有效期係兩年

Ielts 個cert係兩年有效,但澳洲移民局會當三年有效
要考IELTS撚留意,由報到考,預一個月,由考完到拎Result,又13日,個result有效期好似係3年,所以如果你要考,請盡早考試。我上星期六考,好多人(蝗),個規模都幾大,問題方面就真係冇乜難度,除非你好似我咁要全8,否則香港人應該輕輕鬆鬆有7

全7 好難
同埋有效期係兩年

Ielts 個cert係兩年有效,但澳洲移民局會當三年有效

原來如此,感謝巴打回答。

全7 好難
[/quote]
輕輕鬆鬆全7都講得出
我相信香港超過一半人口都無全6囉
莫講話全7
冇人講日本

去過勞死?

睇你做邊行咩位

全7 好難

輕輕鬆鬆全7都講得出
莫講話全7 [/quote]

Sad but true

全7 好難

輕輕鬆鬆全7都講得出
莫講話全7

Sad but true[/quote]
之前有report 講過好似得hku 學生成積avg 7
其他u 都無7
不過有心溫既要上7都唔太難

全7 好難

輕輕鬆鬆全7都講得出
莫講話全7

其他u 都無7
不過有心溫既要上7都唔太難[/quote]

平均6.5喎,come on,身為一個連登仔,「其實唔難」呢樣嘢可以唔單止掛喺口邊的。

According to the latest study from IDP Education, an international education organisation that provides student placements in different countries, Hong Kong’s average score was 6.5 on a nine-point scale in 2015. It ranked third among Asian countries and territories, followed by Indonesia (6.4), Taiwan (6.1), South Korea (5.9), Japan (5.8) and China (5.7). Malaysia and the Philippines came first with their average score of 6.8. Singapore was not included in the study because there were only a few candidates to take this test, the study explained.

http://yp.scmp.com/news/hong-kong/article/104397/hong-kong-maintains-third-place-asian-ielts-rankings
BTW,6.5係講緊average,蝗國都平均有5.7,香港人平均比一定好過蝗有乜出奇。Don't look down yourself,配合埋訓練,我相信一個香港大學生拎全7真係冇難度。
我想問澳洲技術移民岩岩好60分係咪都要等好耐?

你若果189就可以參考下
https://www.acacia-au.com/skillselect-and-state-nomination-update-April-2017.php

若果覺得唔掂,同時間申請190試試?

https://www.acacia-au.com/skillselect-and-state-nomination-update-April-2017.php

同時可睇翻
https://www.border.gov.au/Trav/Work/Skil/29-march-2017-round-results

60分都可能有機會的

全7 好難

輕輕鬆鬆全7都講得出
莫講話全7

其他u 都無7
不過有心溫既要上7都唔太難

平均6.5喎,come on,身為一個連登仔,「其實唔難」呢樣嘢可以唔單止掛喺口邊的。

According to the latest study from IDP Education, an international education organisation that provides student placements in different countries, Hong Kong’s average score was 6.5 on a nine-point scale in 2015. It ranked third among Asian countries and territories, followed by Indonesia (6.4), Taiwan (6.1), South Korea (5.9), Japan (5.8) and China (5.7). Malaysia and the Philippines came first with their average score of 6.8. Singapore was not included in the study because there were only a few candidates to take this test, the study explained.

http://yp.scmp.com/news/hong-kong/article/104397/hong-kong-maintains-third-place-asian-ielts-rankings[/quote]
averagw 無意思
我average 8
查實average真係冇乜意思,我只係想講7,其實唔難。

190 每個州要求唔同

對你唔難 唔代表香港人唔難
平均6.5都係因為考果班有心升學最少都有6分
咁咪拉高條curve囉
但好心唔好講香港人啦
講香港大學生都話姐
將香港人睇得咁高

咁咪拉高條curve囉
但好心唔好講香港人啦
講香港大學生都話姐
將香港人睇得咁高

fine,已經off topic嘅不再深究啦,究竟香港人整體英文水平係點我亦冇乜補充。

若果你認為拎7有難度,唔緊要,你有你嘅睇法。反正我個重點係鼓勵啲有心移民嘅朋友去拎7。
點解咁少人講移民英國?
個個都淨係講美澳紐加
點解咁少人講移民英國?
個個都淨係講美澳紐加

Btw,我有親戚喺英國嗰邊開餐館,想問英國而家仲有冇擔保過去做廚做5年入藉呢支歌仔唱?

咁咪拉高條curve囉
但好心唔好講香港人啦
講香港大學生都話姐
將香港人睇得咁高

香港人整體英文水平就係不停下降緊囉
黎澳洲working holiday果班講普通話仲流利過講英文啊
唔好話7啦 6都唔知有無
鼓勵巴絲打學英文以全7為目標ok
但唔好講到7好易唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞