有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
讀多年ive 之後諗著做地盤儲錢搞EB3 唔知得唔得呢?

排定先 , 8年後間公司唔執你咪移到民

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮

去南美,不如去台灣,東南亞國家

南美住福克蘭群島咪得囉
識幾個wh賴死澳洲唔走 等機會移民

學廚好似仲得

上次剔走左啦

好似無剔走喎...啲人都屌話呢啲最撚容易俾人利用嘅反而仲喺到

根本應該早就剔走
老一輩就話技術姐,而家竟然仲係
有部分盲字都唔識多隻,英文又唔惦完全融入唔到,所以好支持佢黎近收緊英語能力個考試

依家就算用chef 身份去都要考個ielts 6 分
短期試美國先

長遠就計劃緊澳紐,考左IELTS先

點試美國? 係美帝讀緊書?

讀完好耐啦,等緊DV-2019,仲有幾個月時間順便考IELTS

梁匪早5年做都仲有得去讀書走人

我無架喇,得番技術移民呢D路行

抽唔中條路仲難嘅路咁解

你地仲讀得書嘅30歲前好去啦

去美國讀書OK但係應該讀咩科大機會D呢,除左CS.
有冇加拿大移民jj?
讀緊u,想畢業移民加拿大,咩方法係最快?
讀加拿大u master點睇?
同埋加拿大難唔難搵工?
有冇加拿大移民jj?
同埋加拿大難唔難搵工?

加拿大個計分方式好重視加拿大關係,包括讀書、工作、親人

最好就去當地讀書工作一條龍,咁機會大好多
有冇加拿大移民jj?
同埋加拿大難唔難搵工?

巴打移左加拿大?
想問依家當地難唔難搵工?
同埋衣食住行同香港有咩唔同?
準備3年後移民德國,鋪緊路

EB3排期好似只要兩年喎
而家就係諗緊, 我先生有機會係法國攞到working visa,但係人工少香港一半有多, 因為我去到唔會有working visa , 又唔識法文, 唔會有野做, 諗緊過唔過去好!

有冇人移民左去法國呀??
而家就係諗緊, 我先生有機會係法國攞到working visa,但係人工少香港一半有多, 因為我去到唔會有working visa , 又唔識法文, 唔會有野做, 諗緊過唔過去好!

法國佬都嚟香港打工喎,同埋你唔識法文仲慘過啞咗
其實發起集資買地行動,反正香港華資都被中資逼到走投無路,叫佢地同九七前港人夾錢向澳洲買個外島發展新香港好過。

有錢佬係香港不知過得幾快活,俾大陸佬搞咪退出大陸姐最多,佢地鬼會同你搞新香港

法國佬都嚟香港打工喎,同埋你唔識法文仲慘過啞咗

係, 法國都唔太好景, 但係度諗支那再咁迫埋黎, 香港都唔好得幾多, 好多人移民一定比香港賺得少, 去到要融入生活真係要學法文

我睇資料要工作做滿3年, 考法文試過b2, 可申請入藉, 但應該唔易行條路
有冇人屋企唔係話好窮果隻,但又唔夠錢買唔起樓想移民
準備3年後移民德國,鋪緊路

巴打點移?
到你移到民又會唔捨得香港

完全無留戀過
到你移到民又會唔捨得香港

完全無留戀過

前幾年都仲覺得香港係屋企

呢兩年你睇下香港人個款

我覺得我同個社會脫左節

都係自己去搵個心安處做屋企好過
有冇加拿大移民jj?
同埋加拿大難唔難搵工?

巴打移左加拿大?
想問依家當地難唔難搵工?
同埋衣食住行同香港有咩唔同?

加拿大 準備考 ielts 再申請express entry
搵工唔難但人工好低物價好高
衣食住如果係Richmond 直情同香港一撚樣除左人工之外

加拿大樓價都同香港一樣?
有冇手足一齊搞文件技術移民去澳洲?
小弟工程狗⋯
計劃二至三年後移民台灣。

香港冇得玩,先走去台灣,離開支那,再諗下一步
有冇手足一齊搞文件技術移民去澳洲?
小弟工程狗⋯

搞到咩stage?
nursing係澳洲果邊仲有冇加乘

Nursing 做幾年嘢應該夠分數,IELTS 要全7,啱啱識左個韓仔响Brisbane畢業, 做緊nurse,佢都要搵成兩年工先搵到,之前做assistant in nursing (AIN),護士相對已經容易搵,都要咁耐。

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮

去南美,不如去台灣,東南亞國家

台灣或新加坡一定好過南美,商場、貨品齊全啲先啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞