有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
日本移民點睇?

日本人壓力仲大過香港

香港打工分分鐘一樣,
除非你係係日本外資公司打工,

不過要努力去考好英文Toeic同日文N2就真.....
工作經驗我係有幾年.
得HD人士一名.....

壓力香港都有....
對住D仆街樓上,
再加上人工已經唔高,生活艱難,
你覺得呢D壓力會唔會仲勁過日本人?

感覺日本住得幾舒服
但實質係點就又可能係另一回事
去過澳洲 但生活節奏實在太慢 好難頂

慢係賣點嚟,樣樣都趕頭趕命替死咩
小弟有牌工程狗,等心事一了就會著手搞移民。
心頭好是日本同澳洲。
有冇巴打可以一齊努力研究下。
謝謝

Tg 傾?

邊行既工程狗
日本移民點睇?

日本人壓力仲大過香港

香港打工分分鐘一樣,

工作經驗我係有幾年.

壓力香港都有....
對住D仆街樓上,

感覺日本住得幾舒服

人人都唔同 睇下你想要d乜 有d人唔慢得
日本移民點睇?

日本人壓力仲大過香港

香港打工分分鐘一樣,

工作經驗我係有幾年.

壓力香港都有....
對住D仆街樓上,

感覺日本住得幾舒服

每個地方各有賣點啦,
不過點都要靠自己努力去爭取啦
我講緊既係後代
即係唔關你事呀
你個仔做到識飛都唔關你事
廿幾歲仔移民外國 人生就咁玩完
不過可能入得黎既都係香港load唔掂
咁就更加唔好移啦 係自己地方都生存唔到 去到外國包你收皮

樓上個個話5k usd/mth喎咁都撈唔掂

9up都信?
係咁易個個拎5k一個月美國有撚 homeless 咩

有啲人就吹得大左啲,但有啲人又太偏激。外國同香港唔同,做藍領一樣可以過好嘅生活,若果人地香港撈唔掂,走去外國試下,呢啲係個人嘅選擇又如何?

BTW: 巴打我地去左成人台

係外國好多職業都受人尊重 依個係事實

大佬,香港人移民關你D五毛咩事,連移民POST都要走入黎搵野同人嘈搞串個討論氣氛好難唔令人覺得你係五毛,你要屌人都要有POINT有理據.入黎成隻顛狗亂鳩咁吠你呢D人就最好真係留係香港咪撚移民
日本移民點睇?

日本人壓力仲大過香港

香港打工分分鐘一樣,

工作經驗我係有幾年.

壓力香港都有....
對住D仆街樓上,

日本人奴性好重架
之前一單新聞話個女仔要連幾晚通頂完之後死亡
揭發左日本公司係好鍾意叫人OT,而且係通頂嗰隻

日本都係, 不了
想5年內去挪威
睇過d屋 兩個人住500k港紙到 好平
第一次置業唔洗息
但係每年要交12k tax 同好凍
唔知其他人點睇呢個地方?
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎
小弟有牌工程狗,等心事一了就會著手搞移民。
心頭好是日本同澳洲。
有冇巴打可以一齊努力研究下。
謝謝

Tg 傾?

邊行既工程狗

土木啊⋯
有無人帶隊去澳洲買地,我們自己集資?

冇PR買乜地
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇
佢有EU passport
去到三個月內申請residence permit就得
不過佢而家係香港做到仆街都冇錢去
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇

多口問句,你老公係ASIAN定EUROPEAN?

冇PR買乜地

佢以為買地就可以住
葡萄牙黃金簽証申請者留名路過......
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇

European
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇

European

做女人移民容易太多..
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇

European

做女人移民容易太多..

我由小學開始已經立下人生目標
移民去邊都好都要離開香港
想5年內去挪威
第一次置業唔洗息

你有居留權嗎

我老公有但我冇

European

做女人移民容易太多..

我由小學開始已經立下人生目標
移民去邊都好都要離開香港

識諗
有冇人夠薑移去東南亞
有冇人夠薑移去東南亞

星洲都算係東南亞嘅話,應該有
有冇人夠薑移去東南亞

想知泰,菲,越南果堆 印度真係唔好搞
有冇人夠薑移去東南亞

想知泰,菲,越南果堆 印度真係唔好搞

泰國政治好唔穩定
馬拉同印尼近十年開始發展 投資都有d保障 而且物價低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞