有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
大家準備緊移去邊?
大家準備緊移去邊?

走到先算
無錢移咩民

樓主有咩打算
好撚想走
首選澳洲技術移民 , 唔得就試下祖國近親團聚再唔得就福克蘭群島 , 再唔得唯有去陳雲根個海外城邦 , 為防萬一排定美國非技術移民保證8年後至少去到美國
其實發起集資買地行動,反正香港華資都被中資逼到走投無路,叫佢地同九七前港人夾錢向澳洲買個外島發展新香港好過。
首選澳洲技術移民 , 唔得就試下祖國近親團聚再唔得就福克蘭群島 , 再唔得唯有去陳雲根個海外城邦 , 為防萬一排定美國非技術移民保證8年後至少去到美國

澳洲堆occupation list 開始收緊,呢5年內好技術移民走人

澳洲黎緊七月一號更新職業名單,好多職業,尤其商科,相信會被剔出名單。
其實發起集資買地行動,反正香港華資都被中資逼到走投無路,叫佢地同九七前港人夾錢向澳洲買個外島發展新香港好過。

港資
香港有錢個班同佢地d仔女全部都已經有其他國家嘅居留權
得鬼閒同d窮撚癲

港資
得鬼閒同d窮撚癲

李+x收購埋澳洲電網添,都係為投資,買外島都係投資黎,最多俾佢地做特權人士。

港資
得鬼閒同d窮撚癲

李+x收購埋澳洲電網添,都係為投資,買外島都係投資黎,最多俾佢地做特權人士。

好似多啦A夢《雲之國》咁,小夫都肯夾錢建雲之國。

澳洲堆occupation list 開始收緊,呢5年內好技術移民走人

出年入紙

澳洲黎緊七月一號更新職業名單,好多職業,尤其商科,相信會被剔出名單。

無錯,除非有親戚擔保,唔係應該個long term list會無唔少

電子技術員應該安全 , 幾次改都無剔走
另一半想移民加埋我做副申請人
想問有冇人知澳洲de facto partner d野可以交流下
佢官網寫到好general 都唔知點先計
同居關係如果同埋屋企人住計唔計
上網睇好多都係講partner visa
但我地個case又有d唔同 大家都係香港
所以唔知澳洲政府會點睇
短期試美國先

長遠就計劃緊澳紐,考左IELTS先
冇人講英國?
另一半想移民加埋我做副申請人
想問有冇人知澳洲de facto partner d野可以交流下
佢官網寫到好general 都唔知點先計
同居關係如果同埋屋企人住計唔計

要有證據,黎挐過去一年嘅聯名戶口。
短期試美國先

點試美國? 係美帝讀緊書?
短期試美國先

讀完好耐啦,等緊DV-2019,仲有幾個月時間順便考IELTS

梁匪早5年做都仲有得去讀書走人

我無架喇,得番技術移民呢D路行

抽唔中條路仲難嘅路咁解

你地仲讀得書嘅30歲前好去啦
短期試美國先

讀完好耐啦,等緊DV-2019,仲有幾個月時間順便考IELTS

抽唔中條路仲難嘅路咁解

DV2019 唔係出咗result 喇咩
短期試美國先

抽唔中條路仲難嘅路咁解

DV2019 唔係出咗result 喇咩

唔係喎 2018 咋喎
冇人講英國?

英國本身唔係移民國家
移民門檻相對下高過美加澳
所以我估應該少d人會考慮
冇人講英國?

英國本身唔係移民國家
移民門檻相對下高過美加澳
所以我估應該少d人會考慮

其實香港應該有三十萬人有居英權可以隨時去英國,不過近排啲新聞都冇統計到佢地,因為佢地唔洗攞良民證已經走到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞