有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
有冇手足一齊搞文件技術移民去澳洲?
小弟工程狗⋯

搞到咩stage?

乜都未搞呀
上年問過下,好似ielts 全6 我就夠分
有冇加拿大移民jj?
讀緊u,想畢業移民加拿大,咩方法係最快?
讀加拿大u master點睇?
同埋加拿大難唔難搵工?

加拿大個計分方式好重視加拿大關係,包括讀書、工作、親人

最好就去當地讀書工作一條龍,咁機會大好多

巴打移左加拿大?
想問依家當地難唔難搵工?
同埋衣食住行同香港有咩唔同?

加拿大 準備考 ielts 再申請express entry
搵工唔難但人工好低物價好高
衣食住如果係Richmond 直情同香港一撚樣除左人工之外

巴打已在當地?
可唔可以講下做緊邊行人工咩位?
住都同香港一樣?租緊幾錢單位有幾大?
小弟工程狗⋯

搞到咩stage?

乜都未搞呀

工程狗+1
讀多年ive 之後諗著做地盤儲錢搞EB3 唔知得唔得呢?

排定先 , 8年後間公司唔執你咪移到民

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮

去南美,不如去台灣,東南亞國家

台灣或新加坡一定好過南美,商場、貨品齊全啲先啦。

真係下巴輕輕
如果佢去南美生活一排包叫救命

呢個已經係最壞打算
嚟緊想去英國,不過唔知去到可以做啲咩
本身教過書(教英文)
可能去讀返個特殊教育cert
嚟緊想去英國,不過唔知去到可以做啲咩
本身教過書(教英文)
可能去讀返個特殊教育cert

去英國教英文

Asian教數學啦
會計行業邊個地方易搵工?聽講澳洲比人頂爛市
有冇加拿大移民jj?
同埋加拿大難唔難搵工?

巴打移左加拿大?

加拿大 準備考 ielts 再申請express entry

巴打已在當地?係
可唔可以講下做緊邊行人工咩位?做緊直升機公司 人工大概2萬港幣pre tax after tax 15k左右

住我同7個人合租間town house 大概4K hkd一個月 all included
樓價你買豪宅區實貴。買downtown 同香港差唔多但會大D
買遠少少樓價同香港比直情天堂 但可能要揸1個鐘車先返到工
氣候就一定無澳洲咁好架啦 溫哥華今年冬天落雪凍到唔想出去
但歧視就真係少過英美澳

最難係搵工啦同埋開頭黎會覺得好悶唔太慣
呢邊有樣好上一輩移民過黎既香港人都好有人性,你講明想移民都好肯幫你 我都係靠佢介紹先入到呢間公司(佢開間公司都有比offer我但出手唔高叫夠生活)

但就唔好指意d中國移民,搵工見到係大陸老闆都預左你phd都好只會比西價你。

多謝分享 我都等緊IELTs result 不過係香港
但巴打又話搵工唔難 又話最難係搵工
即係最難都唔太難?
我諗如果我去都係去Toronto
Downtown 即係都要5-6百萬港紙?
有冇加拿大移民jj?
同埋加拿大難唔難搵工?

巴打移左加拿大?

巴打已在當地?係
可唔可以講下做緊邊行人工咩位?做緊直升機公司 人工大概2萬港幣pre tax after tax 15k左右

住我同7個人合租間town house 大概4K hkd一個月 all included
樓價你買豪宅區實貴。買downtown 同香港差唔多但會大D
買遠少少樓價同香港比直情天堂 但可能要揸1個鐘車先返到工
氣候就一定無澳洲咁好架啦 溫哥華今年冬天落雪凍到唔想出去
但歧視就真係少過英美澳

最難係搵工啦同埋開頭黎會覺得好悶唔太慣
呢邊有樣好上一輩移民過黎既香港人都好有人性,你講明想移民都好肯幫你 我都係靠佢介紹先入到呢間公司(佢開間公司都有比offer我但出手唔高叫夠生活)

但就唔好指意d中國移民,搵工見到係大陸老闆都預左你phd都好只會比西價你。

多謝分享 我都等緊IELTs result 不過係香港
但巴打又話搵工唔難 又話最難係搵工
即係最難都唔太難?
我諗如果我去都係去Toronto
Downtown 即係都要5-6百萬港紙?

我指搵份好工 打少左隻字呢邊你肯收min pay大把工 但要有返香港咁上下人工既就難
你係讀書定?

Toronto 無車聽講好難返工

做野...
巴打留個TG 黎傾下?
小弟工程狗⋯

搞到咩stage?

乜都未搞呀

你要唔要寫 cdr?

CDr 係~~??
有冇人諗住移去The States
nursing係澳洲果邊仲有冇加乘

Nursing 做幾年嘢應該夠分數,IELTS 要全7,啱啱識左個韓仔响Brisbane畢業, 做緊nurse,佢都要搵成兩年工先搵到,之前做assistant in nursing (AIN),護士相對已經容易搵,都要咁耐。

肯去郊區一定無問題
今年有機會 會搞美帝技術移民
下年移去紐西蘭
離開一個出世住左廿幾年既地方—香港
今年有機會 會搞美帝技術移民

EB3?
諗住讀啲咩會大啲機會移NZ/aus
first degree移唔到

做咩由一個樓價痴撚線嘅地方搬去第二個樓價痴撚線嘅地方呢?

(唔係加州嘅話另計)

做咩由一個樓價痴撚線嘅地方搬去第二個樓價痴撚線嘅地方呢?

(唔係加州嘅話另計)

有幾痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞