有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike

咁多位巴打
呢個係咪province skilled worker 移民黎?
好似好容易
有無伏
姐係去讀書做埋移民
有無咁正

係澳洲讀緊護士,仲要讀多2年,到時已經30歲,諗住完左y2考oet
係澳洲讀緊護士,仲要讀多2年,到時已經30歲,諗住完左y2考oet

請問你係香港工作幾年才轉做NURSE??? 讀NURSE而家要幾多年同錢?

THANKS

咁多位巴打
呢個係咪province skilled worker 移民黎?
好似好容易
有無伏
姐係去讀書做埋移民
有無咁正

我都係睇到manitoba 省個移民政策,我先打算未來去university of manitoba讀master,然後移民

咁多位巴打
好似好容易
有無伏
姐係去讀書做埋移民
有無咁正

我都係睇到manitoba 省個移民政策,我先打算未來去university of manitoba讀master,然後移民

唔好睇移民顧問網d野
佢地會寫得比實際容易來吸引人,同可能有過期唔再適用嘅資料

http://www.immigratemanitoba.com/immigrate-to-manitoba/swm/
睇Manitoba 政府官網最準
我揾唔度有專for學生嘅stream

自己計分

不過Sask 有類似嘅student stream (diploma + 6個月工作)
難度在於揾工
Sydney 一個人住,住市區同近郊分別幾錢租左右?
香港讀緊細電
邊個國家會請細電人
master過外國讀
好想移民

台灣,好盛行

台灣不了
英美澳紐加
有邊個會收電細電人

就算你好睇唔起台灣都好
台灣向電子呢個field,的確好有份量
尤其是個班台灣人
好多向台灣以外既電子公司都係佢地開的
南韓搞電子都OK的,但你唔係韓國人基本上免問,極排外
歐洲做電子都麻麻
大陸做電子都OK架,但你唔會移民去大陸架啦
美國係最佳選擇
一係日本(但可能唔點樣特別好pay)

其實做細電既話,基本上係果個幾個國家壟斷哂
1.美國 2.台灣(唔好睇小台灣,台灣做電子好勁) 3.日本 4.韓國 5.大陸 6.以色列(但無前幾者咁高市佔率) 7.德國(但無前幾者咁高市佔率)

其實基本上係 美國+亞洲較發達國家 呢個組合

英澳紐加
近幾十年,呢堆英聯邦國家做細電勁唔掂......
去澳紐做細電更是戇居,佢地讀細電出身既鬼佬都無工開(我識2個)
加拿大都好一般
英國就算啦,佢地既細電工程師好多已出走美國

如果你唔要亞洲既話,基本上你得返美國可揀
香港讀緊細電
邊個國家會請細電人
master過外國讀
好想移民

一係黎我地美國囉

有諗過黎美國讀master
但美國多勁人
自問讀書又唔算好勁

咁你可以轉行了
細電勁多來自大陸,台灣,印度既神人
香港讀緊細電
邊個國家會請細電人
master過外國讀
好想移民

台灣,好盛行

台灣不了
英美澳紐加
有邊個會收電細電人

其實向台灣做細電份薪水,夠你向台灣過勁好既生活
但好競爭
佢地做細電既人都係最強既人材

搭單問埋melbourne同brisbane

搭單問埋melbourne同brisbane

mel市區先平,澳洲得大陸人同學生鍾意住city,最貴全部都係cbd 10公里內嘅suburb....
it 9 但有社工牌,邊個既成功率會大啲
it 9 但有社工牌,邊個既成功率會大啲
victoria啱啱放返it工出嚟省sponsor 留意吓
美國撚,但建議人去加拿大會好啲
護士撚
想睇下加拿大岩唔岩
有冇護士/加拿大巴打講下ca 環境?

利申未追po 同仲未去過ca
護士撚
想睇下加拿大岩唔岩

你有無查過資格承唔承認 同有咩手續?

我大概有聽過加拿大係長期缺護士
護士撚
想睇下加拿大岩唔岩

你肯唔肯去老人院執屎先?
你拎住香港既qualifications去加國既醫院係絶對冇你份。

有美國人買加國649中左頭獎即刻申請移民。
費事拎D$返美國俾IRS抽幾成走
仲有一年有美國綠卡 排左4年

利申:家人全美國護照 30年前搞定

唔想太快返去住

就算雙重國籍IRS一樣可以抽你稅

就算雙重國籍IRS一樣可以抽你稅

1.國乜野籍姐? 我講係PR application.
2.香港大Q把人雙重國籍啦....有冇人見黎追數?自己報dual citizenship 就唔計啦
3.呢D人係個邊大把....唔知你又見過幾多? 我就有幾個街仁就係為左唔俾IRS 查家宅式audit結果就走左去第2度....結果慳番唔少
4. 亦都有唔少人因為各種原因唔要個國籍住....eg: 大班, 盛智文..etc

美國 聽日飛

good to you

祝百尺竿頭 
呢到有冇人知 EB3 難唔難申請. 最後搵左咩工做?????

睇緊英國果個20萬磅 企業家計劃......又唔知點玩法
護士撚
想睇下加拿大岩唔岩

你拎住香港既qualifications去加國既醫院係絶對冇你份。

想執都冇得執
護士撚
想睇下加拿大岩唔岩

咁撚大獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞