有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
想去澳洲
上網睇好多都係講partner visa
但我地個case又有d唔同 大家都係香港
所以唔知澳洲政府會點睇

如果你哋有證據顯示你哋係一齊生活就贏面大。例如有common social circle, 你哋屋企人知道同證實etc
到你移到民又會唔捨得香港
其實香港幾好住
但香港地方真係好細
我覺得香港人好井底之蛙夜郎自大咁
籠中金絲雀咁
到你移到民又會唔捨得香港

唔會囉 , 香港已死依家既中國香港一啲都唔值得留戀
其實發起集資買地行動,反正香港華資都被中資逼到走投無路,叫佢地同九七前港人夾錢向澳洲買個外島發展新香港好過。

我私下同雲伯傾過佢打算7-8月開始派考察團揾地
識幾個wh賴死澳洲唔走 等機會移民

學廚好似仲得

等特赦??

學廚好似仲得

上次剔走左啦
讀多年ive 之後諗著做地盤儲錢搞EB3 唔知得唔得呢?

等特赦??

好似報d垃圾課程同搵人搞工作證明

排定先 , 8年後間公司唔執你咪移到民

等特赦??

好似報d垃圾課程同搵人搞工作證明

死得啦 , 近期改制雇主擔保難左好多
nursing係澳洲果邊仲有冇加乘

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮
nursing係澳洲果邊仲有冇加乘

醫科嘢暫時都唔會郁, 如果你肯去郊區更加掂......

點排??? 要搵到公司請,??

學廚好似仲得

上次剔走左啦

好似無剔走喎...啲人都屌話呢啲最撚容易俾人利用嘅反而仲喺到

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮

去南美,不如去台灣,東南亞國家

學廚好似仲得

上次剔走左啦

好似無剔走喎...啲人都屌話呢啲最撚容易俾人利用嘅反而仲喺到

根本應該早就剔走
老一輩就話技術姐,而家竟然仲係
有部分盲字都唔識多隻,英文又唔惦完全融入唔到,所以好支持佢黎近收緊英語能力個考試
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞