有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
諗住讀啲咩會大啲機會移NZ/aus
first degree移唔到

都係IT/engine呢兩類架啦
有冇人諗住移去The States

做咩由一個樓價痴撚線嘅地方搬去第二個樓價痴撚線嘅地方呢?

(唔係加州嘅話另計)

但美帝人工都相對高啲喎
諗住讀啲咩會大啲機會移NZ/aus
first degree移唔到

都係IT/engine呢兩類架啦

it俾澳洲cut咗好多
有冇巴打試咗EB3 移到去美帝?
想走, 香港好似愈來愈冇希望, 第時生仔想佢唔洗響香港唱紅歌讀洗腦愛國愛黨課程

我自己唔夠錢又冇技術
唯有諗住送個細路去澳洲讀書,希望佢生性好彩有催主担保,之後會唔會申請我兩公婆過去已經唔重要喇

好靚
自己有個好on9既諗頭
想幫屋企人老豆老母搞移民,自己留係香港鬥到底
請笑我on9

好靚

有冇屋睇下
有冇屋睇下

自己有個好on9既諗頭
請笑我on9

一定係掉返轉,佢地幾十歲人英文唔得去到點算.你仲後生佢地應該會支持你去闖
日本係咪真係冇得走
自己有個好on9既諗頭
請笑我on9

一定係掉返轉,佢地幾十歲人英文唔得去到點算.你仲後生佢地應該會支持你去闖

一定係先搞自己再申請父母團聚
RICS 去New Zealand 有冇得搞?
自己有個好on9既諗頭
請笑我on9

一定係先搞自己再申請父母團聚

老豆老母仲難移過你呀你移到過去捱幾年供間千尺大屋比佢地歎好過啦
反而想知移民之後保險既問題
我本來打算畢業後供份醫療保險
咁我移民後
份保險係咪就無用
未婚妻教書我係銀行狗,去邊到易啲?
咁我移民後
份保險係咪就無用

你要問你個agent有無全球醫療coverage
咁我移民後
份保險係咪就無用

我依家就係你講個case,啲保險共左10年,計劃緊移民(準備伸請之類),諗緊保險何去何從,話晒夾夾埋埋一年都供成10K嘢。你後生諗住移就真係唔好買。
未婚妻教書我係銀行狗,去邊到易啲?

你應該問你想去邊先
讀多年ive 之後諗著做地盤儲錢搞EB3 唔知得唔得呢?

排定先 , 8年後間公司唔執你咪移到民

如果唔好彩搞唔到EB3
我會考慮下南美洲國家 烏拉圭 智利……
到時中共滅港 應該冇得俾你嫌三嫌四
留係支那仲痛苦過俾人千刀萬剮

學定西班牙文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞