有冇移民撚討論

1001 回覆
40 Like 13 Dislike
點睇澳門人渣葡國護照

葡萄

如果bno 同葡國護照你揀邊樣

葡萄牙
其實唔識葡文過到去個邊生唔生架存到

歐盟護照WO, 早幾年仲可以用黎居留英國, 好過垃圾BNO
揸住個居英權個護照去英國可能點生活?

咪好似香港咁翻工
到你移到民又會唔捨得香港

而家有心移民既點會留戀香港?
有冇加拿大移民jj?
讀緊u,想畢業移民加拿大,咩方法係最快?
讀加拿大u master點睇?
同埋加拿大難唔難搵工?

加拿大個計分方式好重視加拿大關係,包括讀書、工作、親人

最好就去當地讀書工作一條龍,咁機會大好多

巴打移左加拿大?
想問依家當地難唔難搵工?
同埋衣食住行同香港有咩唔同?

加拿大 準備考 ielts 再申請express entry
搵工唔難但人工好低物價好高
衣食住如果係Richmond 直情同香港一撚樣除左人工之外

佢老味, 而家溫哥華同Richmond啲雲吞麵檔執吓一間執吓又一間。係咁開啲四川火鍋, 麻辣燙咁

Portuguese passport or ID card holder can still come to the UK to live and work.
自己有個好on9既諗頭
想幫屋企人老豆老母搞移民,自己留係香港鬥到底
請笑我on9

點鬥?
用咩鬥?
揸住個居英權個護照去英國可能點生活?

Even as a British Citizen, you cannot get UK social welfare benefits (綜援) until you satisfy the habitual residence test.

You will get free NHS health service once you arrive in the UK.

If you are planning to get a job in the UK, you should get a National Insurance number as soon as you arrive in the UK. Please see link below for details -

https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number

Please note that you may not be able to pass on your British Citizenship to the next generation born outside of the UK if you get your British Citizenship via your parent in the British Nationality Selection Scheme (居英權) in the 1990s.

Portuguese passport or ID card holder can still come to the UK to live and work.

until when?
美國既話

我想問
如果拎左綠卡
係咪已經可以結婚再申請另一半過去?

如果申請一個單身女子既時間
會唔會同單身女子加個小朋友既時間有好大分別?
求指教
美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

可以
我唔會教你個老婆用B2落地再請律師轉status
有冇工程jj係度
如果香港考完牌
去到加拿大係咪都照用得?
下年移去紐西蘭
離開一個出世住左廿幾年既地方—香港

小弟都諗緊NZ

巴打你咩方式過去?
美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

可以

即係
如果係香港冇簽紙結婚,假如又生埋仔的話
係咪應該母(子)B2去旅遊
更加應該去到個邊同個綠卡人結婚
因為可以用呢個途徑去令母(子)轉status拎綠卡?
想移民去北京 做中國領導人
美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

可以

即係

得 你洗曬錢搵律師 而家好似3000一單case
美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

可以

即係

明白
雖然唔係而家
6-7年後都唔知咩環境
美國既話

我想問
如果拎左綠卡

求指教

可以

即係

明白
雖然唔係而家
6-7年後都唔知咩環境

你西定東岸人?
加拿大/日本
加拿大/日本

移去日本不如香港繼續捱
有冇加拿大移民jj?
讀緊u,想畢業移民加拿大,咩方法係最快?
讀加拿大u master點睇?
同埋加拿大難唔難搵工?

加拿大個計分方式好重視加拿大關係,包括讀書、工作、親人

最好就去當地讀書工作一條龍,咁機會大好多

巴打移左加拿大?
想問依家當地難唔難搵工?
同埋衣食住行同香港有咩唔同?

加拿大 準備考 ielts 再申請express entry
搵工唔難但人工好低物價好高
衣食住如果係Richmond 直情同香港一撚樣除左人工之外

佢老味, 而家溫哥華同Richmond啲雲吞麵檔執吓一間執吓又一間。係咁開啲四川火鍋, 麻辣燙咁

人工低咩?一般都有4000加幣一個月,有經驗既過去拿6000-7000都唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞