『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike

有無人用bno整完加拿大eta
去到果邊個cbsa關員查唔到你個紀錄
Off topic: 加拿大係唔係無向關員要求唔會吸passport印

黎緊整 星期三去
Off topic: 加拿大係唔係無向關員要求唔會吸passport印

黎緊整 星期三去

好彩我有email hard copy
佢問完上司就俾我入

真系好撚快
咁q耐都未到

真系好撚快
咁q耐都未到

星期六日唔使放假咩

無試過
同埋一定會有印

利申:有study permit同work permit

真系好撚快
咁q耐都未到

btw 系你老母
剛續咗BNO,今年年尾過期,唔洗副署
我只係寄咗declaration form、兩張證件相、一張銀行月結單(住址證明)、身分證副本
我冇寄特衰護照去英國(03年已經過咗期,唔知去咗邊)

29/5 寄speedpost
31/5 HM Passport Office收到
5/6 dispatched
8/6 收到DHL短訊
10/6 送到香港
12/6 派件,上午收到新護照,下午同一位送信員送上舊護照
我只係寄咗declaration form、兩張證件相、一張銀行月結單(住址證明)、身分證副本

8/6 收到DHL短訊
10/6 送到香港

8/6 收到DHL短訊
10/6 送到香港

你地填申請表嘅邊個位置
Place of Birth我都想寫Kowloon
我填咗Town/City: Kowloon, Country: Hong Kong,護照最後係印Hong Kong
睇下下一份 six-monthly report 有咩寫好過
睇下下一份 six-monthly report 有咩寫好過

寫咩就未知

但係港共同中共有咩回應, 我已經知

寫咩就未知

但係港共同中共有咩回應, 我已經知

中国外交部严正抗议外国对中国内政说三道四,促请有关国家尊重别国主权。中央人民政府一直依法实施一国两制,确保香港和谐稳定

琴日喺成田機場check in
又俾人查身份證
又俾人查身份證

正常
又俾人查身份證

正常

而家好似嚴左
bno 續左之後passport number會唔會唔同左?

無試過
同埋一定會有印

利申:有study permit同work permit

我係Peace arch 同pacific hwy 入要開口問
peace arch: 指住YVR入個印話有吸呀,唔肯吸
Pacific Hwy: 諗左接近1分鐘先吸
Born in柴灣真係最好笑
Born in柴灣真係最好笑

Chai Wan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞