『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

果位巴打既朋友可能以為自己係BNO
但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

係異性就溝佢啦

其實同性都得

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

果位巴打既朋友可能以為自己係BNO
但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

係異性就溝佢啦

其實同性都得

為變BC可以去到幾盡
屋企人剪爛左我本passport, 我睇過資料 我補領BNO要報 損壞 果欄 , 即係應該要副簽。
我想問 如果有朋友揸BNO 既 , 符唔符合資格幫我做副簽人

點解要剪你果本

呢個post見唔少囉....呃仔女話冇申請過....收埋唔比返仔女.....

又會咁仆街 都有 好好彩屋企人冇咁激進

憎英親中既廢老真係唔知佢地個腦諗乜

唔知佢地知唔知HMPO有得用lost/destroy passport嚟續返BNO呢?
屋企人剪爛左我本passport, 我睇過資料 我補領BNO要報 損壞 果欄 , 即係應該要副簽。
我想問 如果有朋友揸BNO 既 , 符唔符合資格幫我做副簽人

點解要剪你果本

呢個post見唔少囉....呃仔女話冇申請過....收埋唔比返仔女.....

唔知佢地知唔知HMPO有得用lost/destroy passport嚟續返BNO呢?

家母都係剪剩資料嗰頁,其他掉晒
佢話嗰陣以為無得續
利申:全家續晒

點解要剪你果本

佢話嗰陣以為無得續

伯母好野
啱啱响床下底搵返 星期六搞埋續証

點解要剪你果本

佢話嗰陣以為無得續

伯母好野

邊位巴打6月16係那霸用bno check in airbnb
定係bc?

佢話嗰陣以為無得續

伯母好野

其實知道自己有過BNO直接去警署報失咪得

警署都唔使去啦
我渣兒童bno
禁完新system
最尾顯示我係拎first adult passport
唔係renew 係咪正常
我渣兒童bno
禁完新system

你不如用孤高翻譯咗中文先啦 兒童
我渣兒童bno
禁完新system

Yes it is normal.
我渣兒童bno
禁完新system

你不如用孤高翻譯咗中文先啦 兒童

笑到我仆街
近年續左BNO之後都係用BNO旅行
外國人唔識分BNO 同BC, service 係好d,
不過有種幾sad 既感覺 自己知永遠都係二等公民

佢話嗰陣以為無得續

伯母好野

警署都唔使去啦

我阿媽都係剪爛左我本BNO, 佢話過左期又可以申請特區所以無用
最後自己去左警署報失之後renew埋
報失果陣黑警話"下, BNO無用架wor"
我心諗關9你事
生平第一次入警署感覺好撚差

佢話嗰陣以為無得續

伯母好野

警署都唔使去啦

我阿媽都係剪爛左我本BNO, 佢話過左期又可以申請特區所以無用
最後自己去左警署報失之後renew埋
報失果陣黑警話"下, BNO無用架wor"
我心諗關9你事
生平第一次入警署感覺好撚差

黑警寧舍on9
第一次去報失又係同我講咁既說話
同佢講得BNO可以做快證 廁板唔得
係果面讀書做野唔洗去警署登記
佢先講係咩/原來係咁

咁撚 on9嘅

黑警寧舍on9
第一次去報失又係同我講咁既說話
同佢講得BNO可以做快證 廁板唔得
係果面讀書做野唔洗去警署登記
佢先講係咩/原來係咁

駛咩同佢地講咁多野 我唔會袋錢入佢地袋教曉佢地
15號寄出依家仲未到HMPO係咪唔正常? 我見好多巴打都2-3日就到
15號寄出依家仲未到HMPO係咪唔正常? 我見好多巴打都2-3日就到

你用HK POST寄?幾錢?
其實各位巴打覺得32頁夠唔夠用

唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞