『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
台灣唔承認雙重國籍,所以用唔同passport 入境會被遣返。
但唔知佢當唔當bno係一個國籍

我響度講過幾次喇,中華民國係接受平民有雙重國籍(高官除外),唔接受雙重國籍嘅係大陸班冚家剷呀!

台灣可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍呀仆街!!!!!!!!
要係外國做衰事唔該用番特衰同注銷BNO先好做,唔好搞臭其他BNO hloder名聲

港豬出名啲乜呀

其實大部分心水清國家(例如日本)都知有得bno既都係香港人
所以想同港豬劃分界線,都係攞BC把喇

麻煩劉夢熊先生立即褫奪本人既中國國籍

我想問中間行最左面本護照 (加拿大左面)
係咩國家護照?

我想問中間行最左面本護照 (加拿大左面)
係咩國家護照?

澳洲
想問下點先知一個國家畀唔畀雙重國籍出入境?
係咪要上嗰個國家入境處網頁睇

咪黎黎去去都係得台灣同馬來西亞
最後係德國出境比IO問我係邊度入境,唔係無入境印
然後打個出境印比我走,呃唔到個特別入境印添
依家本BNO有出境無入境印

泰國都好似係,Travel advice 有寫
最後係德國出境比IO問我係邊度入境,唔係無入境印
然後打個出境印比我走,呃唔到個特別入境印添
依家本BNO有出境無入境印

神根區係咁上下
係咪冇人續啦
係咪冇人續啦

嚇走哂啦

佢係唔畀雙重國籍,但唔會管你用咩國籍入,佢只係管你唔好係入境時拎兩本嘢出嚟俾佢見到
同埋你本passport要清楚列明你出入境記錄,唔好用a護照去馬拉,用a護照出馬拉,之後用b護照過泰國,但你唔係馬拉人

佢係唔畀雙重國籍,但唔會管你用咩國籍入,佢只係管你唔好係入境時拎兩本嘢出嚟俾佢見到
同埋你本passport要清楚列明你出入境記錄,唔好用a護照去馬拉,用a護照出馬拉,之後用b護照過泰國,但你唔係馬拉人

其實陸路關口兩國要使用同一護照 就係咁
Lm
好得人驚,一星期就畀番我

恭喜哂

恭喜哂

多謝
估唔到快得咁緊要

多謝呢度既巴絲有份解答
原來續期咁7簡單

恭喜哂

多謝
估唔到快得咁緊要

多謝呢度既巴絲有份解答
原來續期咁7簡單

正常情況下只係填form,寄passport同相,就係咁簡單
但好多人又擔心依樣擔心嗰樣
其實第一頁都答晒啲疑問咁滯
乖乖睇完續期冇難度
快得有啲離譜
4號先寄,今日DHL 已經sms 15號拎得
快得有啲離譜

Btw 好多謝眾巴打整果份google doc,好有用,基本上答哂我所有疑難
快得有啲離譜

Btw 好多謝眾巴打整果份google doc,好有用,基本上答哂我所有疑難

快得有啲離譜

快得有啲離譜

但好多撚樣睇都唔睇,問埋D濕鳩問題
我細路 passport
搵左副簽, 加埋出世紙, 希望冇問題
8號寄出
10號到HMPO
依家等緊result

20號去旅行, 睇下有冇新passport用
冇就用住特區先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞