『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
屋企人剪爛左我本passport, 我睇過資料 我補領BNO要報 損壞 果欄 , 即係應該要副簽。
我想問 如果有朋友揸BNO 既 , 符唔符合資格幫我做副簽人

點解要剪你果本

呢個post見唔少囉....呃仔女話冇申請過....收埋唔比返仔女.....
屋企人剪爛左我本passport, 我睇過資料 我補領BNO要報 損壞 果欄 , 即係應該要副簽。
我想問 如果有朋友揸BNO 既 , 符唔符合資格幫我做副簽人

後面嗰 part 睇 doc

點解要剪你果本

呢個post見唔少囉....呃仔女話冇申請過....收埋唔比返仔女.....

好彩一家黃絲
今次好多花生食
多謝CCTVB同班五毛曲線叫人續BNO

點解要剪你果本

又會咁仆街 都有 好好彩屋企人冇咁激進

點解要剪你果本

又會咁仆街 都有 好好彩屋企人冇咁激進

憎英親中既廢老真係唔知佢地個腦諗乜
如果我申請個時係填 apply from outside uk, 但我一個禮拜後會去英國,我可唔可以到時print 咗張form出黎係英國當local mail咁寄,定都係要係番香港air mail 咁寄?
如果我申請個時係填 apply from outside uk, 但我一個禮拜後會去英國,我可唔可以到時print 咗張form出黎係英國當local mail咁寄,定都係要係番香港air mail 咁寄?

可以寄local
試過
如未能找到上述合資格副署人該怎辦?

如果你在香港通常居住不少於兩年,你應該最少認識一位合資格的副署人。

如若你身邊沒有一位認識你兩年以上、指定國籍的專業人士為你的申請副署,你可以嘗試尋找認識你兩年以上、指定國籍的有正職人士副署你的申請。過往的經驗即使副署人的護照已過期或並非列表中的專業人士甚至是並非指定國籍的護照持有人,HMPO未有拒絕這些人擔任副署人。

想問下有呢類經驗既巴打係咪要刪左紅色間住嗰個位,然後寫'I hold a full current HKSAR passport'咁

可以寄local
試過

唔該

問多一樣,我個fd幫我counter sign,佢話佢係用bno, 但我見到佢本passport既nationality係British citizen, 姐係佢個本係英國護照嚟?

可以寄local
試過

唔該

問多一樣,我個fd幫我counter sign,佢話佢係用bno, 但我見到佢本passport既nationality係British citizen, 姐係佢個本係英國護照嚟?

佢講大話呃鳩你

btw 寄本地平郵始終都有寄失嘅風險,睇下有冇得掛號

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

哦,佢唔係第一個啦。

我記得我po過,我朋友想趁30歲之前去英國working holiday,我教佢renew本BNO可以節省好多程序。
佢有聽我講renew啦,本「BNO」返到黎,佢問我跟住係咪去領事館申請,咁我又八卦叫佢影比我睇本嘢,點知一睇,有EU嘅喂?!再睇埋本舊嘢,原來係BC...

我話你係英國人,唔好再認錯自己係中國人。你唔需要申請任何嘢,唔需要任何批准,更加冇年齡限制,都可以去英國做一世住一世。

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

果位巴打既朋友可能以為自己係BNO
但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

有無咁撚戇鳩呀

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

我問得唔好,應該問個本係咪英國公民護照,因為我朋友完全唔知自己個本係bc, 我都係想問一問求証姐

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

我問得唔好,應該問個本係咪英國公民護照,因為我朋友完全唔知自己個本係bc, 我都係想問一問求

可以寄local
試過

唔該

有無咁撚戇鳩呀

弱智都識上連登

人地唔想咁高調姐

你諗下佢講乜先

好明顯...
佢以為自己係..

但佢問BC係咪英國護照

見到呢啲真係揼心口

係異性就溝佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞