『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
仲有冇 更新中

我有

share睇睇

去親日本都要拎身份證

依D真係要放落template 貼堂

柴灣
我反而想睇下有冇啲係香港同中國以外出世嘅人有 BNO 喎
我好似俾左唔係好多 document 佢都照批
我俾左 grandparents 名
Countersign omit 左
一封考評局嘅信
連出世紙都無俾

林峯

林峯

佢都係大陸仔黎嫁喎
今日用BNO入白俄羅斯首都明斯克機場,可以免簽5天。

莫斯科轉機洗唔洗

莫斯科轉機洗唔洗

莫斯科轉機去明斯克? 唔可以,要簽證。

莫斯科轉機洗唔洗

十分麻煩 要搞兩次VISA

林峯
[img]http://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple_sub/20120530/large/30fx7pnew.jpg[img]

佢都係大陸仔黎嫁喎

屌,眼殘,以為講香港以外only

我有

share睇睇

去親日本都要拎身份證

依D真係要放落template 貼堂

柴灣

What is the issuing authority of your passport?
Other (passports usually issued outside the UK)

係咪大部分人都應該係咁? 我見個doc好似冇寫定係呢條問題太簡單冇野需要問
What is the issuing authority of your passport?
Other (passports usually issued outside the UK)

係咪大部分人都應該係咁? 我見個doc好似冇寫定係呢條問題太簡單冇野需要問

咁我肯定個答案了 sorry份人比較冇信心
搵人試下填British Hong Kong
如果我有兩個阿公 兩個都過左身應該填邊個

莫斯科轉機洗唔洗

補圖

新界租期99年喎

莫斯科轉機洗唔洗

求詳細

利申:唔係我

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

我過期果本寫HONG KONG

講起出生地
我老婆本舊果本 BNO 出生地係 CANTON , 網上入 form 都係 canton ,
新嘅BNO 用左廣州嘅拼音名guangzhou

莫斯科轉機洗唔洗

求詳細

我由赫爾辛基出發經基輔到明斯克,地勤唔肯定需唔需要簽證。我話我有廁板做BACKUP,佢話入境果陣兩本俾曬移民局自己揀。去到明斯克機場,要強制買6歐當地醫療保險,之後拎住張收據、BNO及入境卡排隊過移民局。女移民官問我係咪用5日免簽,我話係。跟住佢好仔細CHECK護照真偽(唔駛緊張,個個入境旅客佢地都係咁CHECK,就算白俄人佢地都照樣CHECK得幾緊),攪咗三四分鐘就過咗關。
出賣屋企人系列
呢排要幫佢地續 到底打咩好

出賣屋企人系列

出賣屋企人系列

44年 47年 係咪叫中華民國?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞