『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

我過期果本寫HONG KONG

係咪下次要改British Hong Kong

寫British Hong Kong會唔會真係顯示British Hong Kong定畀人改返hong kong

下個巴絲試下囉

唔使諗啦
你寫 canton 佢都會改做 guangzhou

我見過有本寫KwongDong

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

我過期果本寫HONG KONG

係咪下次要改British Hong Kong

寫British Hong Kong會唔會真係顯示British Hong Kong定畀人改返hong kong

下個巴絲試下囉

唔使諗啦
你寫 canton 佢都會改做 guangzhou

我見過有本寫KwongDong

十次去旅行六次都有職員好奇咁話:咦點解kowloon既

Kowloon Kowloon HONG KONG
仲有冇

仲有冇

咁多樣化
係得喺香港出世但係唔係寫 Hong Kong 嗰啲先值得笑啫
喺其他地方出世嘅係奇特,但係廣東相對上應該係比較常見,應該係第二多人啦下
仲有冇

咁多樣化

幾時到 Hong Kong Island
其實我唔得有問題 只係你問我填咩,我就會按官方解答叫你填返香港。問題最多咪去台灣時出發時被地勤攔一攔,去到入境又要幫啲入境官上地理堂。除此之外其實真係無乜問題,除非你好介意。
好似britsh hong kong巴啲

有聲既

有聲既

我次次睇自己本passport真係有呢首歌播出黎
fd 舊版
fd 舊版

關東

有冇英國大選消息?

有冇英國大選消息?

中午前知結果

補圖

sorry 全大階睇錯New Terrorist

嗰六次係報團,其餘4次係自由行?
31號寄出 淨係加多左張出世紙 岩岩check Dispatched左
仲有冇

咁多樣化

屌,我真係想過幾年續既時候寫 Hong Kong Island
去台灣應該都唔會有問題
仲有冇

咁多樣化

屌,我真係想過幾年續既時候寫 Hong Kong Island
去台灣應該都唔會有問題

因為有Hong Kong
fd 舊版

關東

後面跟China 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞