『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
出賣屋企人系列
呢排要幫佢地續 到底打咩好

跟返舊果本打
我反而想睇下有冇啲係香港同中國以外出世嘅人有 BNO 喎

利申:唔係我

有馬來西亞護照唔要
如果我有兩個阿公 兩個都過左身應該填邊個

出賣屋企人系列

44年 47年 係咪叫中華民國?

咪又係 CHINA

有馬來西亞護照唔要

我覺得唔係唔要囉

有馬來西亞護照唔要

我覺得唔係唔要囉

馬拉唔比雙重國籍
想問下如果同一個月內月中去大阪用特衰(因為bno未續好)月底去東京用BNO會唔會引人懷疑or不必要ge誤會 有冇手足試過
想問下如果同一個月內月中去大阪用特衰(因為bno未續好)月底去東京用BNO會唔會引人懷疑or不必要ge誤會 有冇手足試過

唔關事唔會

唔關事唔會

一個月去左兩次咁密 (之前台灣有條友一個月去左3次比人拒絕入境) 我兩次唔同passport 梗係比人覺得有心隱瞞某d野 定一係我
諗多左
依家續仲平呀

又BINC

之前話等英磅平個D呢

你上個月係唔係有request 過想有權修改個google doc 個template?
依家續仲平呀

又BINC

之前話等英磅平個D呢

你上個月係唔係有request 過想有權修改個google doc 個template?

係呀....想加返第一頁有D update左既野落去google doc

如果你整左就OK了 thanks
出賣屋企人系列

咪又係 CHINA

如果打 chi na,班鬼應該會照入電腦

Republic Of China
The People's Republic Of China
有分別

不如改ROC啦
出賣屋企人系列

咪又係 CHINA

The People's Republic Of China
有分別

不如改ROC啦

咪傻啦,宜家連國家都唔印直接印 Town,寫啲咩會有影響?
同埋英國勁早已經承認咗 PRC,忡會理 ROC?
禮拜五dispatched 求先打去問去到邊佢話courerier嗰邊冇show 到去到邊 又冇tracking number 會唔會寄失左
出賣屋企人系列

咪又係 CHINA

有分別

不如改ROC啦

咪傻啦,宜家連國家都唔印直接印 Town,寫啲咩會有影響?
同埋英國勁早已經承認咗 PRC,忡會理 ROC?

OT 有台灣人都覺得chi na個字阻頭阻勢之外,仲令外國海關誤認佢地係中国人。

當然,例如辛曉琪林心如果d例外。

OT完,幫推,記得先睇doc
依家續仲平呀

又BINC

之前話等英磅平個D呢

係呀....想加返第一頁有D update左既野落去google doc

我呢排都好忙無乜時間搞,我畀權你改啦
依家續仲平呀

又BINC

之前話等英磅平個D呢

我呢排都好忙無乜時間搞,我畀權你改啦

改左...加返副簽個到
有無人用bno整完加拿大eta
去到果邊個cbsa關員查唔到你個紀錄
Off topic: 加拿大係唔係無向關員要求唔會吸passport印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞