『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
我記得未renew bno時
豬朋叫我一齊去旅行所以第一次申請特衰
份表我係寫英國藉

多謝寫份doc出黎嘅巴打
跟足就可以Renew番本BNO 大家細心睇下份doc基本上無問題
利申張相「微笑」都過到 唔洗西面 同埋無副署

多謝寫份doc出黎嘅巴打
跟足就可以Renew番本BNO 大家細心睇下份doc基本上無問題
利申張相「微笑」都過到 唔洗西面 同埋無副署

本bno脊一開封
已經係咁
寄咗返英國要求換
佢頭先打咗電話黎
話無問題
話會成本寄番比我
可以點做

你可以燒左佢咁英國𠴱邊應該會即時收到。

本bno脊一開封
已經係咁
寄咗返英國要求換
佢頭先打咗電話黎
話無問題
話會成本寄番比我
可以點做

冇病下嘛⋯⋯咁樣都寄返去...

本bno脊一開封
已經係咁
寄咗返英國要求換
佢頭先打咗電話黎
話無問題
話會成本寄番比我
可以點做

寄左幾錢?
點解個張label 咁難 搣

小心D 慢慢搣呀

本bno脊一開封
已經係咁
寄咗返英國要求換
佢頭先打咗電話黎
話無問題
話會成本寄番比我
可以點做

咁都要退貨 又唔見你老豆老母退貨
支那DNA劣根性
之前微博網上見到,可能中央為咗保護香港,所以刪咗 post

香港宝宝成为英国人的亲身经历

咱家的宝宝去年在香港的养和医院出世,我和孩子他爹都是深圳户借的。咱家终于有香港的宝宝了!宝宝出院后就去了入境处拿出生证明书和香港特区护照,以后宝宝移民和升学就方便得多了!

今天想跟版友分享香港宝宝的另一福利:英国护照

香港在1997 年回归祖国以前是大英的殖民地,香港人当然就是拿英国护照。
以往替香港宝宝申请英国护照要到香港的英国使领馆。使领馆的中国籍职员经常留难爸爸妈妈都不是英国香港人的宝宝,碍于言语不通(英语没学好是其次,重要的是中国籍职员的臭脸,以为自己是英国人,背祖忘宗的说起英语来),很多宝宝就与英国护照失诸交臂。

现在申请英国护照就方便很多!网上填表格,附上申请费用(红包的问题咱们倒没有研究过),宝宝就为正宗的英国人了。英国护照世界排名第一,给猪肝色护照完全比下去。将来待宝宝成年,还可以申请家人到英国团聚

I don't know why so many mainland Chinese wants to leave their 'great' country?
dispatched 咗一個禮拜仲未收到message 點算
dispatched 咗一個禮拜仲未收到message 點算

1) 你電話冇訊號
2) D記佢冇send sms
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

等睇寄失

小心D 慢慢搣呀

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

等睇寄失

寄失左點算

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

等睇寄失

寄失左點算

send email問下 睇下咪真係寄失,如果係咪叫佢補發 好似係

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

幫手答下因為我都係咁

我張form冇填手機比佢
咁一定冇sms架啦

Dispatched左幾日都冇任何通知
打去d記問佢會問你拎tracking no

你可以login返uk passport office 拎返個application no
再網上交enquiry問佢拎dhl tracking no

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

幫手答下因為我都係咁

咁一定冇sms架啦

你可以login返uk passport office 拎返個application no

有冇可能真係寄失

1) 你電話冇訊號
3) 仲喺德國未轉機
4) 石沉大海
5) 英國唔記得寄出
6) D記漏咗送

一係等
二打去D記問

幫手答下因為我都係咁

咁一定冇sms架啦

有冇可能真係寄失

或者好似之前咁 寄錯咗畀第二個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞