『薪火post』BNO 續期資訊(8) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
兩年前我跟呢個續火post renew左本Bno
上網填填province of birth個欄我以為寫區
寫左 New Territories
出黎本野place of birth個欄真係寫左 New Territories
而唔係Hong Kong
有無爸打可以講我知我係咪搞錯曬
點補救

兩年前

之前發現錯鬼左 但係未得閒去理
可唔可以直接email 英國個邊辦事處照直講個原因話打錯
問佢點處理好
洗多千幾無所謂 最緊要搞得掂
出黎本野place of birth個欄真係寫左 New Territories
點補救

兩年前

問佢點處理好

換乜鬼丫... 唔用得咩?

補圖

kwun chung d fd

(唔去台灣冇咩問題既應該)

以遺失為理由再申請過一本會不會好D,比埋出世紙副本佢

change of personal detail 咪得,點解要扮唔見

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正
點補救

兩年前

問佢點處理好

不如試下用依千幾$..去次台灣仲好啦

你依兩年冇用過咩
用過冇問題就得啦

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

QE 可以寫 King's Park

你真係係新界出世驚咩
我就唔換啦
台灣IO都知咩叫新界啦
地名又唔係普通話拼音

補圖

kwun chung d fd

(唔去台灣冇咩問題既應該)

以遺失為理由再申請過一本會不會好D,比埋出世紙副本佢

change of personal detail 咪得,點解要扮唔見

又一個

大陸仔

我朋友黎

大陸仔

我朋友黎

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

我過期果本寫HONG KONG

係咪下次要改British Hong Kong
睇完POST都係唔明, 如果我係細個果時持有BNO, 但之後比屋企掉左, 咁我申請時應該tick renew 定係replace? 如果replace 洗唔洗填 form LS01?

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

寫British Hong Kong會唔會真係顯示British Hong Kong定畀人改返hong kong
睇完POST都係唔明, 如果我係細個果時持有BNO, 但之後比屋企掉左, 咁我申請時應該tick renew 定係replace? 如果replace 洗唔洗填 form LS01?

https://docs.google.com/document/d/1sccskS5ZN9vRZveWFRS0vneBNO5Fk8csOKj3H2s3sdU/edit?pli=1#heading=h.rijfyyi6t8w4

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

寫British Hong Kong會唔會真係顯示British Hong Kong定畀人改返hong kong

下個巴絲試下囉
過期十年 幼稚園相 身份證護照出世紙全部副本 有副簽欄但無副簽
無提供Grandfather資料但有解釋
住址證明用左學校叫我交學費嘅信 因為其他信都係中文地址

25/05 郵局寄掛號40$
30/05 being processed
05/06 dispatched
06/06 收到SMS
08/06 兩份一齊寄到

睇黎佢地都幾鬆手 驚副簽嘅可以去試下
多謝咁多位有份留言同寫DOC嘅巴打

補圖

等我試吓學你咁玩先

唔好換 好鬼正

下個巴絲試下囉

唔使諗啦
你寫 canton 佢都會改做 guangzhou
過期十年 幼稚園相 身份證護照出世紙全部副本 有副簽欄但無副簽
無提供Grandfather資料但有解釋
住址證明用左學校叫我交學費嘅信 因為其他信都係中文地址

25/05 郵局寄掛號40$
30/05 being processed
05/06 dispatched
06/06 收到SMS
08/06 兩份一齊寄到

睇黎佢地都幾鬆手 驚副簽嘅可以去試下
多謝咁多位有份留言同寫DOC嘅巴打

張相可唔可以有件有政治立場/侮辱中國字句既衫?

你不如紋係塊臉度啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞