[Mac撚] 用家/買機集中討論(56) 煙條苦主寒冬取暖 乞衣撈底廢物回收

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
之前第三水AOS個日期係幾時?
係咪廿幾號
pro mini新出嗰個好似唔錯
但係成5舊水
睇需求M1 或者可以用好耐,但呢啲case 應該唔駛加RAM,即對應你講future proof / 耐用嘅要求
M1 個款唔會耐就比人換咗
M1 目前個screen 唔會夠miniLED 慳電,即對應返你講核電嘅要求

作為M1 用家我都係咁講
黎緊真正嘅IQ test 係2021 年Back To School 嘅MacBook Air M1
其實都差唔少
計埋大貓mastercard優惠(red 4%+5% promotion) 都差成400蚊
Back to school係咪姐係散貨場
送舊耳機比你跟住黎手出新機
呢家成屋都 type charger.
有得去先買都唔遲
BTW 連登硬件台都唔見有skeptics 屌M1 性能
唯一攻擊面得返Windows Gaming vs Mac Gaming

壓制到硬件台連登仔嘅鍵盤攻擊, Apple / Mac 業績今鋪fat fat
aos買咗袋底air排到23/12
依家見到有得pick up好想cut
不過唔知道用咗嗰張apple gift card有無得退錢?
教育價係咪特別慢,定係我錯覺
其實加RAM都只係當買個保險
一陣開chrome加幾個tab 8GB唔夠用
Mon食電反而唔係差好遠
同埋要講到下部Air應該都2年後
可能已經係Micro LED
有道理
的確Air 個款可能遲過Pro 換

microLED 我覺得已經有fully working demo 衹係差在點提升量產良率, 降低成本
apple:你班賤民等下先啦
如果蘋果今舖搶倒客既
將來一定大把大作
個人用落有冇精神左
Online 買完士多攞都有HSBC 優惠wor
有冇not made in China hub?
6999 mpa 堅抵玩
點解突然會咁
之前買反而提早出比我
本身香港係賣得貴過amazon
同埋就算用red都係得4%

教育價 22號訂既袋底仲未出
ASUS nvme enclosure到左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞