[Mac撚] 用家/買機集中討論(56) 煙條苦主寒冬取暖 乞衣撈底廢物回收

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
睇佢官網個話價會做到13/12
唔好意思 有樣野想問 你地macbook個手寫板 寫完第一個字之後啲關連字會唔會變哂簡體?
上個post 15 16想買MBA 諗到依家都仲未落到手
你本身有冇話用緊咩機?
我2015 MBP 13" 換左 M1 MBP 13"
部機細左輕左勁左,電又耐用左,覺得好抵換
如果唔係個人需要run實驗
應該換MBA base model

但如果你部機都只係用左一兩年,不如忍下手睇M1X
但係個前鏡仲係一模一樣真係on9到震
之前用過macbook pro 但賣左
依家用緊部電莖notebook 想買翻部macbook air 用下
即係年頭換u唔換殼
年尾再大換代
我覺得係順左快左既,但用既野都係咁
唔會有好多新鮮感
聽你咁講似買玩具睇你捨唔捨得比舊錢嚐鮮
我呢D窮人就會勸你收手
1516緊 買黎都係上下網睇下netflix
128core係咪可以打撚死3090
咁買啦
MBA個喇叭好左好多,部機又輕
好過睇部pad
同級機計真係好抵
買部袋底air玩
幾時會出 IMac
等左好耐
癡線好期待
其實買dock 同買個USB hub有咩分別?
見巴打話BT voice 有issue

想問有無巴打用plt bt headset ? 有無問題?
你買咗8定16 gb ram?
最後揀咗8/512 嘅mba 差唔多睇哂YouTube啲比較測評 覺得mba已經handle到我要做嘅嘢

本身諗住買8/512 pro但覺得唔加ram買嚟冇意思 但買完佢好快出部新mbp 又冇意思

最後決定mba算 好想快啲收機!
iPad Pro 都未知Apple之後想點搞

傳過會下放Xcode fcp 落iPadOS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞