[Mac撚] 用家/買機集中討論(56) 煙條苦主寒冬取暖 乞衣撈底廢物回收

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
我而家iPhone 係true tone+ night shift 開到最盡
次次啲fd見到都問點解黃
Sofar有冇啲咩問題其實 聽人講apple啲新嘢通常要等再下一代都穩定 有冇需要等?
再衰d講air只係iphone 5c/se/xr
我裝左openvilla唔知同用唔到地球有冇關
次次swipe 去其他window既時候去到最後果個都會彈揀input method果個ui
唔知你地中左地球bug會唔會都係咁
但係趁舊UI響果度既時候再㩒地球都係冇反應
係咪
本身同你諗法一樣
但諗諗下Apple本身出iphone X
個個都話冇home button得Face ID唔好出初袋做白老鼠 而家睇返iPhone X咪又係正正常常
應該會出部M1 MBA
你又啱
原來係咁 咁普通Lightroom用mba應該都handle到

Reddit睇到啲人話如果真係需要用到pro嘅性能唔應該出呢部2020 m1 pro
因為冇大mon version同埋呢部pro得兩個port,出年部redesigned mbp應該會更好
但如果mba來講呢部就交足功課
直接用safari上好過啦
中住個bug嚟覆你
可以用樓上ching個方法(control+space) 暫時解決 不過Apple真係要搞搞佢
新手問
請問 Mac mini 可以入手嗎
Casual 用16gb ram 作用大嗎
256gb 外加 HD 有無弱點定還是買大D好
尋日到16gb mba好爽快
但岩岩發現我用safari上agefans睇動畫
safari會出左一句此網站正在使用大量記憶體,唔理佢一陣就會自動幫我refresh
但睇返都係用200幾mb
有冇解決方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞