[Mac撚] 用家/買機集中討論(56) 煙條苦主寒冬取暖 乞衣撈底廢物回收

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
所以過幾個月或者最多一年,呢度就會見到巴打留言後悔嗰時加錢升RAM升SSD「future proof」
得兩個port,出得一隻mon,唔支援eGPU;呢d野淨係第一水M1太監版先會咁
兩port我估會留俾Air / rMB後繼
Pro會上14"之後淨出M_X版,多核多port
去system pref > Apple ID > iCloud
個表最底有一行optimize for Mac storage
唔tick就會全個iCloud download晒入Mac
tick左就會選擇性智能download / del,姐係iPhone咁
佢都寫「本產品不設保養」
就算係正廠貨,你不如當佢二手
俾我唔會搏,想平就淘_ la diu
本產品不設保養。 No warranty is issued on this product.
唔知點解無保喎
[FF]唔通Mark Gurman講嘅16吋會係MBA[/FF]

都係疊埋心水當煙條算
姐係老鼠貨囉
平得一舊水買大細慳黎做乜

利申: N年前買過老鼠貨MagSafe火牛,極速後悔
係喎
無睇到寫咗不設保養
應該有d鬼
如果係咁都係去返買算
本產品不設保養。 No warranty is issued on this product.
唔知點解無保喎
一係倉底
一係tb貨,只係model同apple正版一樣
姐係老鼠貨囉
平得一舊水買大細慳黎做乜

利申: N年前買過老鼠貨MagSafe火牛,極速後悔
係喎
無睇到寫咗不設保養
應該有d鬼
如果係咁都係去返apple買算
無豆 - MX3 for Mac
無豆 - Anywhere 3 for Mac
有豆 - MX Keys for Mac

個人覺得除非好想要隻色,如果唔係少咁粒豆係no deal
就算你99%時間用bluetooth / Mac機,都會有1%機會要急插其他機唔想pair BT,或者直插Mac做維護野
天氣開始轉涼, 係時候開部 intel mac 出黎取暖
我諗dongle都算少少複雜既配件就唔值搏
再簡單d例如lightning線呀,iPhone殼嗰d就OK
深圳堆廠成日會一車車來歷不明產品走出黎,包括過唔到QC既次貨
買普通版
黃豆插PC好過bluetooth,tower好易有干擾會疾
隻MX一個profile bluetooth去Mac,第二個profile USB黃豆去PC,第三個profile空;呢個set法switch嗰時會最少delay
開返機都仲係Catalina,應該唔係細更新,因為Big Sur之前都係up to date
有冇人覺得電腦開連登個回帶好似廢廢地成日都唔係去番上次睇完個位,手機版又正常
我OK 喎,停留係上次睇完果個位
一時時,有時睇到#95 下次入係去左第3頁頭(#75),有時係去番上次個回帶
求救
tg pro
個installer幅相仲係Catalina wallpaper黎
你應該真係update左,不過只係Catalina 10.5.7既細security update
唔駛怕既,我唔敢講100%肯定,不過都八九成估你係click撚左update 「try tonight」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞