Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
嗰部我問CS係用Plus定係XE
佢答我係用Iris Plus
係佢答錯定係點
So far 香港有嘅AMD+350,冇記錯得Lenovo & ASUS UM433 (4500U)

ASUS嗰部都7000幾,相反R7嘅Vivobook / M14 B4M 6000頭有
RTX2060?
完全純文書ok嘅
正路全線11代G7尾都係配iris Xe,G4就普通UHD,應該唔會再有iris plus
更新咗正常都冇其他嘢可以搞
咁CS條友應該只係寧願跟NOP嘅資料廢事錯
咁咁開返個page答你
係 可能係香港未Annouce唔想答錯呱
不過我心諗11代都轉晒XE 擺明係你個網出錯啦
想請教10K Budget 既Helios300係咪指PH315-53-72XD 呢個model,但我見得amazon先有貨,無保養我唔敢買 香港係咪買唔到行貨?

如果我想係香港買行版有保養既打機notebook
12K Budget 最好既選擇係咩
TUF A15 2060唔是會過熱咩
Yes ar
冇記錯香港係PH315-53-79QQ

I7-10750H / 16GB Ram / 512 SSD + 1TB HDD / RTX2060

呢部腦場有,$10300-10800,兩年保
好似冇乜現貨

12K內都係Helios 300,再上嘅range已經係15K
抵吖,但要等返貨
明白 感謝提點
GeForce experience 冇隻game
係咩?
點解又要DELAY呀部NOP M15
屌佢老母
上兩個星期係深水埗腦場即買現金價都係103xx
7日內有問題包換仲跟兩年原廠保養 仲係500GB ssd 500GB HD
ux435 又係唔知幾時出,我就快忍唔住,去order nop 部G14
無改善到咩?都仲係熱到仆街?熱成點?
係未必隻隻都有,
係驅動程式嗰度,更新到最新就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞