Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁G14冇寫領貨日期 淨左寫左11月30前通知 咁點計?
好ON9 15G要等到10月6號先可能有貨 屌佢老母
咩機?
唔急嘅話等11代U,下個月
Acer SF314-57-787W 14吋輕薄窄邊筆電(灰)
10代i7 ∥ 512G PCIe SSD ∥ 1.19kg
處理器:Intel® Core™ i7-1065G7
記憶體:8GB LPDDR4 (Onboard)
硬碟:512GB PCIe NVMe SSD
螢幕:14" FHD/霧面/LED背光/IPS
無線網路:802.11a/b/g/n/acR2+ax
2x2 MU-MIMO、Bluetooth® 5.0
其他:Thunderbolt3、USB3.1、HDMI
其他:支援指紋辨識
軟體:Windows 10 Home
重量:1.19kg

送人文書, 睇netflix用, 想有時玩下lol fallguy之類的中低配遊戲呢部點睇
電郵咪講左華碩會賠coupon
有冇咁撚黑仔,琴日收到部Helios 300, 玩咗成日好地地,今日無啦啦叉唔到電
佢點寫
轉快遞啦
Xps 13 7390大家知唔知邊度有平
sales原本話10月大貨到,但我今日有,唔知係唧一兩部出嚟定大貨
Where but?
Buy
最平就Dell US

腦場/Dell HK (CS R優惠)
Budget大概幾多?
最近買左MSI GP,音質唔錯,但佢唔知點解會將啲人聲過濾走,變左聽歌BGM好清楚,但人聲好好好細聲甚至冇左,玩GTAV嗰陣都係咁,所有聲都好清楚,就係班角色講野得個口郁,冇人聲。有冇ching知係部電腦咩setting嘅問題,有冇得fix試過update driver了
Amazon, 見平少少自己on9照買
Cs 個邊叫我退貨就算
budget 5000-10000, 想用耐d
依咖部機冇哂啦 再cut真係咩都冇
睇嚟下個月prime day應該冇咩機揀
M15
新手無知請教一下,係高登買notebook 點解sales 要裝windows, 俾完錢叫你兩個鐘後返來攞機? 本身出廠唔係裝好哂架咩??
我都等緊 會唔會中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞